Известният баскетболен треньор Константин Папазов даде интересно интервю пред телевизия БТВ. В него той коментира благородния жест на бившия собственик на Левски Спас Русев, който погаси с лични средства малко над 3 милиона лева задължения на футболния клуб към "Виваком".

Тити сподели, че бизнесменът отдавна е планирал този подарък и заслужава едно огромно "благодаря" от привържениците.

"Тази прословута среща, която типично беше преувеличена, добавени личности и така нататък. На именния ден на г-н Русев обядвахме и той още тогава ни каза, че ще ни направи подарък. Аз мога да кажа, че заслугата е единствено на Спас Русев. Тук не става въпрос за опростяване на дълг от страна на "Виваком", който да опрости пари, които чака да вземе от "Левски".

Тук става въпрос за внасяне на името на Спас Русев като физическо лице. Левски по договора, който има с Виваком е надвзел на базата на авторитета на г-н Русев по време на неговото управление. Но тъй като футболният клуб Левски е цъфнал и вързал и няма как, самият Спас Русев го плаща. За което трябва да му се каже огромно "благодаря", защото неговото управление в съзнанието на левскарите остана като негативен период, а всъщност не е такъв, защото мога да изредя сериозно футболисти, привлечени тогава - Холмар, Тиам, Паулиньо, Мариани, Обертан", каза Папазов.

Спас Русев с огромен жест към Левски, задълженията на "сините" намаляха с 3 млн. лева

Спас Русев с огромен жест към Левски, задълженията на "сините" намаляха с 3 млн. лева

Новината потвърди бизнесменът

Снимка 402030

Източник: LAP.bg

"Аз, когато някой направи добро, не желая да го крия. Иво Тонев така криеше, че е дал 50 хиляди лева за юбилея допълнително. Хубавите неща трябва да се казват, защото ние в България сме научени - освен, че представяме лошото, силно го хиперболизираме. затова едно е ясно, че в клубната ложа от ден първи на Наско Сираков, всички от Томас Лафчис до него, ще бъдат там. Защото ние трябва да покажем на тези, които подкрепиха Наско, класическа прозрачност", добави баскетболният специалист.

"Моето нахалство няма край. Веднъж продадохме стадиона празен. Веднъж продадохме картите. И сега представяте ли си трети път? Има фенове, които държат тази сметка да е неприкосновена и те да пазят клуба. Това е най-важното задължение на Левски - към НАП, защото това е задължението към държавата. Ако имаме претенции, а ние имаме, да сме отбора на народа, трябва да сме прозрачни. Всеки гледа Левски под лупа", поясни тезата си Папазов.

Снимка 482103

Източник: ПФК Левски

"Имаше кампания за рождения ден и събрахме 1.2 млн лева. Моето нахалство беше измислило и за 1 юни, ама го пропуснахме. На мен на-много ми се иска за това, което направиха феновете, футболистите да им се отблагодарят с Купата. Това е еквивалентното. Макар че това, което направиха феновете няма цена, остава за историята. 106-ата годишнина и този период на катаклизъм в Левски в исторически план ще остане като едно от основните събития, дало на този клуб възможност да съществува. Това оттук нататък прави Левски много по-силен. Няма българска компания, която да не оценява какво се случва и да не осъзнава, че няма по-добро място за реклама от Левски", каза ентусиазираният Папазов.