Старши-треньорът на Левски Стойчо Стоев говори пред медиите на специалната пресконференция преди мача с Юргорден. Наставникът коментира дошлия на проби бразилец Густаво Консейсао.

"Консейсао ще получи игрово време в мача с Юргорден. Все пак затова е тук, искам да го видя в игрова обстановка. Общо взето ще вземат участие всичките ми налични футболисти, имам проблеми с дадени футболисти, които не са готови все още. Които са здрави ще вземат участие. Ще бъде един празник, ще бъде и една носталгия по мачовете в европейските турнири и надежди за предстоящи европейски мачове.

По принцип съм от хората, които са умерени оптимисти. Винаги съм се стремял и се стремя отборът ми, в този случай Левски, да се изгражда, да побеждава и да стигне дотам, където искам да стигне. Ще направя всичко възможно с помощта на всички останали, догодина малко по-ранен етап, юни, юни, вече да участваме в тези турнири.

Мачът с Юргорден не е обикновена контрола. Все пак с тази среща честваме юбилей. Мисля, че наистина хората, които обичат Левски и имат възможност, трябва да го уважат. Той е свързан с едно чувство, което го имаш като клуб, което го изживяваш. Трябва да го споделиш на стадиона с всички други, които обичат тази идея. Не е официален мач, зарядът е съвсем различен и от тази гледна точка мотивацията няма как да е като за мач от първенство, но за мен си е сериозна проверка и със сигурност ще излязат сериозно подхождащи към двубоя, за да стане наистина сериозна проверка, която ще ни е полезна за следващите мачове. Надявам се да има повече хора на стадиона", заяви Стоев.