Степан Хиндлиян гостува в студиото на bTV. Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски заяви, че феновете са готови да подкрепят отбора с протести по улиците в тежката ситуация, но призова здравият разум да надделее.

"Господин Божков очевидно е човек с доста сериозни качества и очевидно много добре може да преценява едни бъдещи събития. Господин Божков много време отказваше среща с привържениците на широка основа, пред която да излезе и да обясни какви са му плановете и къде вижда привържениците в целия този процес, защото Левски без привърженици няма как да стане.

Снимка 463153

В един момент, когато той беше поставен под някакъв тип напрежение относно бизнеса му, се срещна два пъти с привържениците и успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи в защита на хазартния му бизнес. Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски? Аз казвам, че организацията, която представлявам, застава твърдо зад Левски.

С оглед над тази позиция ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, ако неговият хазартен бизнес бъде засегнат по някакъв начин и той няма възможност да дава тези 2 млн. лева на месец, които казахме, че се дават... Той е воден от идеята, че иска да помогне на Левски. Това беше заявено от него и на двете срещи. И че е имал порив да спаси клуба.

Председателят на НКП Левски Степан Хиндлиян: Различни тълкования може да се правят след тази среща

Председателят на НКП Левски Степан Хиндлиян: Различни тълкования може да се правят след тази среща

"Нашата организация тепърва ще обяви своето становище"

Господин Божков по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той иска наистина да спаси клуба, със сигурност има вариант да продължи да финансира Левски. Ако не с 2 млн. лева на месец, то с 1 млн. лева, или с 500 хил. лева, или с 200 хил. лева. Но да излезе и да го каже: "Момчета, нещата стоят по този начин. Аз мога да направя от тук това, това и това. Какво ще направите вие?".

Снимка 462911

Източник: LAP.bg

Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общност ще се мобилизира, ще направим всичко възможно, ще посещаваме мачове, за да продължим да даваме своя дан за добруването на клуба. В същото време господин Божков ще има подкрепата на огромна маса от хора, зад която ще може да застане и да каже "Внимавайте какво правите!". Когато Левски е опрян до стената, огромно количество от хора са на едно щракване от излизане на улицата. И това си личи.

Трябва да надделее здравият разум. Аз съм съгласен, че привържениците на Левски, включително и аз, сме темпераментни хора, които сме готови да стигнем до крайности. Но нека надделее здравият разум и да си помислим кои сме ние, какво зависи от нас, кого защитаваме, влизаме ли в матрицата или не. Това е много важно", каза Хиндлиян.

Фенът на Левски Степан Хиндлиян: Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета

Фенът на Левски Степан Хиндлиян: Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета

"Не сме лобисти на Национална лотария"