Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около отбора. Специалистът говори пред клубния канал за подготовката, новите играчи, както и случилото се с Борислав и Радослав Цоневи. 

"На фона на всички неща, които ни съпътстват и проблемите, които имаме, клубът се постара да имаме максимално добри условия за работа. В последните години надали сме имали по-добри условия. Отбор като Левски заслужава да се подготвя в тези перфектни условия. Клубът направи всичко възможно, въпреки че лагерът няма да струва евтино. Отборът се подготвя в условия, които отговарят на името и на авторитета на Левски", коментира Стоилов.

"Движим се по нашия си план, който имаме за работа. Засега вървим без пропуски в тренировъчния процес. Футболистите се стараят. Условията, които са създадени за хранене, за почивка и за възстановяване са добри, което помага за по-лекото понасяне на подготовката. Най-важното е да се стабилизираме финансово и стъпка по стъпка, с много работа, ще закараме отбора там, където да отговаря на името на клуба. Ние сме Левски и ще преследваме винаги възможността за трофей"

"Идеята някои от тях да бъдат тук, въпреки че са малки е да видят начина на живот и начина на работа, как трябва изобщо да се отнасят към тренировъчния процес, към храненето, към възстановяването, към всичко. Групата не е голяма. 70% от отбора е от наши футболисти", добави той.

В Левски чакат желан да стане свободен агент

В Левски чакат желан да стане свободен агент

Илиян Стефанов си тръгва от Берое

"Основният разговор с братя Цоневи, който проведохме, бе за намаляване на заплатите. Тогава те не приеха условията. Сираков им каза, че могат да напуснат като свободни агенти. Все пак са юноши на клуба"

"Младите се стараят, опитват, част от тях доближават едно прилично ниво, за да може да се конкурират донякъде с играчите от основния състав, а другата част значително изостават. Те трябва да положат още усилия, за да настигнат основната група. Стараят се момчетата, но ще им трябва време и обучение. От наша страна ще трябва да ги заставим да тренират повече."

"Възможността е голяма за младите футболисти, а горе-долу това ще бъде и политиката на клуба. Естествено те трябва по най-бързия начин да се опитат да се преборят да бъдат част от основния състав. Ако успеем да наложил един-двама-трима от тях, това ще бъде един значителен успех за клуба. След това ще бъде много по-лесно сглобяването на останалата част от отбора. Стратегията и политиката с оглед това, че може да ни донесе добра финансова печалба от такива млади играчи, трябва да имаме голям брой играчи без да се притесняваме от тяхното представяне и от резултатите."

"Все още не може да кажем дали Георги Миланов ще го видим в игра в контролите в Турция. Тренира индивидуално. Той се готви доста сериозно. Сам си поставя по-висока задача за по-бързо възстановяване. Не мога да кажа конкретно кога. Надяваме се до края на месеца да започне по-сериозен тренировъчен процес с групата. При него ще следим състоянието му всеки ден. Важното е той да оздравее и да му върнем спортната форма, която имаше преди травмата".