Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов направо подробен анализ на ситуацията в клуба. Мъри не скри, че "сините" имат проблеми само със задълженията към държавата, визирайки НАП, които не могат да покриват така лесно. Ето какво каза специалистът след победата с 4:1 над Септември.

Левски - Септември (София) 4:1 в контрола

Левски завърши подготовката с убедителна победа над Септември (София)

"Сините" загряха за Черно море

"Иска ми се Левски да е готов за старта на пролетния полусезон. Надявам се футболистите да оценят реално ситуацията, в която се намираме. Най-вече да се адаптират към трудните терени. Ако успеем да намерим максимално бързо ритъма на игра, мисля че няма да имаме проблеми от друго естество. Много е важно да се нагласим на метеорологичните условия и тревното покритие. Трябва да опитваме и да играем. Надявам се да стартираме по най-добрия начин.

Решението да не продаваме футболисти - значи на този етап можем да си покриваме всички видове разходи. Финансираме се от собствени приходи и от спонсора. Имаме надежда, че евентуално ще намерим по-сериозен инвеститор, за да можем да развиваме нашите играчи. Имаме проблем единствено със задълженията към държавата, които не можем да покрием толкова лесно.

В атака разполагаме с тримата бразилци и Марин Петков. Четирима футболисти за три позиции - конкуренцията не е толкова голяма. Приели сме и знаем какво ни очаква. Спазваме стриктно бюджета, който имаме. Надявам се да се справим. Всички футболисти се представиха на едно добро ниво и цялата подготовка играха добре и се стараха. Имам затруднение в избора на стартовия състав на някои позиции, но това е добре. Всеки, който играе добре, ще получава възможност да играе.

Черно море е познат отбор. Те практикуват добър стил на игра. Няма как да се изненадаме. По-важно е как ще играе нашият отбор. С оглед на състоянието на терените ще изискваме от нашите футболисти повече характер и воля. Нямам никакви съмнения за комбинативността и начина на игра, ако терените са в добро състояние.

Бари се прибира на 11-ти от Франция. Приключи лечението си и ще започне работа с нашите физиотерапевти.

И преди церемонията казах, че благодаря за наградата. Тя е повече заслуга на колективните действия на отбора и на клуба. Класациите ги приемаме такива, каквито са. Имах лични ангажименти и затова не успях да присъствам.

Нямам уверение, че стадион "Ивайло" ще е в добро състояние. Не очаквам никъде, освен в Разград и на "Герена", да има добри условия за игра. Това са двата клубни стадиона с отопление. Можеше да се помисли върху това нещо, от доста време алармирахме. Не е важно как ще изглежда футболът, важно е да си върви керванът.

Ние никога не сме седнали да намерим решение за доброто на футбола. За да има качествен футбол, трябва да има терени. Благодаря на Септември, че изиграхме здрав и коректен мач", заяви Станимир Стоилов