Треньорът на Левски Славиша Стоянович даде пресконференция преди утрешния мач с ФК ЦСКА 1948.

"Има проблеми, Божинов не тренира цяла седмица. Ще видим какво ще е положението след днешната тренировка", започна специалистът.

"През цялата подготовка играхме с две схеми, сега ще видим на кои играчи можем да разчитаме. Не трябва много да се сменя схемата всеки мач. Възможно е утре да играем в друга. Не мисля, че това е нещо ново. Трябва да намерим възможно най-добрата за нашите футболисти".

"Трябва да вкарваме голове. Мачът с Етър не беше добър за нас. Те не са слаб отбор. Имахме добри положения, но не бяхме концентрирани в наказателното поле. Имаме проблеми с реализирането на голове, тренираме и трябва да започнем да вкараме по-скоро".

"Новите са по-добри физически, но не са в най-добро положение. Ако искаме да се подобрят, трябва да играят. Бари е един от вариантите за нападател, възможно е да започне утре", продължи сърбинът.

Левски чака идеи и класа от запаса

Левски чака идеи и класа от запаса

Някои неща са видими и е добре да се отбележат

"Робърта е тук. Честно да ви кажа не знам какво става. Нека мине и утре. Ако е тук в понеделник, ще остане до юни. Моята дума би трябвало да има значение, сега не искам да коментирам нищо. Ще видим какво ще стане. Робърта е супер на тренировка. Говоря с него. Много е мотивиран. Ядосва се на себе си, защото не вкарва голове. Като искаш много, става по-голям проблем. Нека бъде по-спокоен в наказателното поле. Има качества - може да вкарва с ляв, с десен крак, с глава, в наказателното и извън наказателното поле. Засега всичко е нормално с ръководството. Ваше мнение е, че имаме различия".

"ФК ЦСКА 1948 е компактен отбор. Има млади играчи, променя схемата си по време на мача. Физически има силни и високи играчи. Трябва да имаме максимално внимание. Опитват се да играят. Направихме добър анализ и трябва да сме концентрирани утре".

"Сега е по-трудно за мен от предишния ми престой. Сега атмосферата, напрежението и качеството на футболистите е различно. На някои позиции няма база за сравнение. Тогава имахме играчи като Обертан, Кабрал, Тиам, Холмар. Футболисти, които сами можеше да спечелят мач. Тогава имаше футболисти, които можеше да вкарват голове. Не беше само Костов. Сега не е така".

"Ние търсим победата всеки мач. Така трябва да мислим за всеки мач. Цоневи значат много за този отбор, Краев също. В миналия мач играха Паулиньо и Стайн Спиерингс. В края на краищата сега дойдоха играчи като Файсал Рерас след подготовката, Начо два дни преди първия мач. Трябва да намерим максимално най-добрата хармония в отбора".

"Ние трябва да сме реални. Много сме далеч от първата шестица като точки. Не искам да правим никакви калкулации. Трябва да вървим от мач в мач. Трябва да намерим играта си и философията, която да се харесва на феновете".

"Ако знаех колко време ще ни трябва, щях да съм по-спокоен. Във футбола има много непредвидими обстоятелства и неща, които не зависят от треньора. Надявам се адаптацията на новите да стане по-бързо. Следващата седмица за нас е много важна - и в първенството, и за Купата. Първо трябва да спечелим утре, а след това да мислим за Купата. Трябва да сме умни и концентрирани".