Стойчо Стоев е треньорът, който се е задържал най-дълго на "Герена" през последните десет години, показва справка на "Тема Спорт". Съвсем скоро обаче Станимир Стоилов ще задмине колегата си по този показател. Това ще стане в началото на февруари.

60-годишният Стоев бе назначен аз наставник на сините в края на 2014 година и бе на поста до средата на май 2016 година. Той води сините година и пет месеца, в които постигна 27 победи, 12 равенства и 11 загуби в общо 50 мача във всички турнири.

Станимир Стоилов се завърна на "Герена" в началото на септември 2021 година и през февруари 2023-та ще влезе в своята година и половина начело на отбора. До момента Мъри е водил "сините" във втория си период в общо 55 двубоя във всички турнири - 30 победи, 14 равенства и 11 поражения. Засега постът на Стоилов изглежда непоклатим и той ще увеличава броя на месеците начело на Левски.

Справката сочи, че за последните десет години на треньорския стол на "Герена" са заставали 14 имена - Илиан Илиев, Николай Митов, Славиша Йоканович, Антони Здравков, Елин Топузаков, Пепе Мурсия, Георги Иванов, Люпко Петрович, Делио Роси, Славиша Стоянович, Георги Дерменджиев, Георги Тодоров, Петър Хубчев, Живко Миланов, като някои от тях заставаха по два пъти на поста. Имаше и временни решения. Такива бяха Викторио Павлов, Асен Букарев, Небойша Милошевич и Тодор Симов, които водеха "сините" за по-малко от три мача заради наказание на старшията или промени на поста.

Левски продължава пазарлъка с кипърци

Левски продължава пазарлъка с кипърци

Ето защо се бави сделката за Джавад Ел Джемили