Точно 6 месеца. Толкова измина откакто защитникът Анте Блажевич за последно игра за Левски.

В началото на юли хърватинът бе изваден от основната група, но продължава да тренира индивидуално и съответно за взима заплата по договора си.

Десният бек бе привлечен през май 2022 година и парафира за две години. Треньорът Станимир Стоилов обаче отчете като грешка привличането му и след като остана разочарован от него през лятната подготовка и един официален мач, реши да не разчита повече на него. Блажевич игра само на старта на полусезона, при загубата от ФК ЦСКА 1948, след което на негово място бе привлечен Жереми Петрис.

Анте Блажевич не се предава - все още държи в шах Левски

Анте Блажевич не се предава - все още държи в шах Левски

Иска си всички пари

Всички на "Герена" очакваха бърза раздяла със защитника, но хърватинът се оказа доста упорит. Бранителят категорично отказва да си тръгне, без да получи всичките си заплати по договора.

Според непотвърдена информация, юношата на Хайдук (Сплит) получава около 9 000 лева, което означава, че от Левски би трябвало да са дали над 50 000 лева до момента за играча, който дори не тренира с основната група. За да се разделят с него обаче трябва да дадат около 150 000 лева.

"Сините" и преди са имали играчи, които отказват да разтрогнат договорите си. Ситуацията с тях обаче се е развивала доста по-бързо и те са си тръгвали без толкова много упорство.

Анте Блажевич обаче се оказа костелив орех за Левски, който струва доста. Инатливият хърватин продължава да упорства, а краят на сагата изглежда все по-илюзорен.