Левски започва борбата за седмото място днес от доста лоши изходни позиции и момента форма, пише "Мач Телеграф". "Сините" излизат срещу Царско село на Околовръстното шосе в София, намирайки се на деветото място в таблицата. Отборът, воден от Живко Миланов, взе само една точка от мачовете си в предишните 4 кръга. По-лошото в тях бе, че не успя да вкара и гол. Ако и днес не се разпише, Левски ще опре поредното дъно в клубната си история и ще запише нов антирекорд. Засега той е само изравнен.

"Сините" още два пъти са стигали до 4 поредни срещи за първенство, без да се разпишат. Това е станало за първи път в края на 1955-а и началото на 1956 година, но хващат срещи от два шампионата.

Славиша Стоянович се връща на пейката на Левски още днес?

Стоянович се връща на пейката на Левски още днес?

Миланов е готов отново да заеме позицията си

Тогава Левски записва 0:0 срещу Спартак (Вн) в последния кръг на сезон 1955 г. Следват 0:1 отново от Спартак (Вн), 0:1 от Ботев (Пд) и 0:0 с Дунав (Рс) в началото на първенството, проведено през календарната 1956-а.

След този лош период минават 23 години до следващия с 4 ялови мача. На старта на пролетния дял през сезон 1978/79 Левски пак не се разписва 4 пъти поред. Тогава отборът прави 0:0 с Ботев (Пд) у дома и Черноморец като гост.

Губи и най-старото столично дерби от Славия с 0:2, след което отново прави 0:0, този път в Плевен срещу местния Спартак. Интересното е, че през този сезон, въпреки лошото начало през пролетта тимът все пак става шампион с треньор Иван Вуцов. Вероятно за крайния успех в шампионата спомага и феърплеят на тогавашния капитан - покойният Павел Панов. При загубата от Славия с 0:2 той вкарва гол, но си признава, че е играл с ръка и попадението е отменено... И през 50-те, и през 1979-а обаче сериите от по 4 мача без гол са по-малко срамни от сегашната. Това се дължи на факта, че в първите два лоши периода загубите са по-малко от сега. В настоящата серия без вкаран гол те са три, а равенството само едно - срещу Черно море на "Тича".

През 1956-а ремитата са две, а през 1979-а - цели три. Нова нула и днес обаче ще бие всичко, включително и най-черните периоди в 107-годишната история на клуба.

Царско село - Левски, ударно завръщане на Борислав Цонев
на живо

Царско село - Левски, ударно завръщане на Борислав Цонев

Монсалве и Краев титуляри