Спортният директор на Левски Ивайло Петков заяви, че почти всички от футболистите на отбора са се съгласили да намалят заплатите си по време на извънредното положение в страната и липсата на футбол. Бившият национал даде обширно интервю за "Дарик". Ето какво каза той:

"В момента съм си вкъщи, в Плевен съм, но миналата седмица имахме неотложни срещи и разговори в София. Павел Колев ми прати служебна бележка, която показах на пунктовете в Плевен и София.

Имахме разговор с треньора и Колев. Тримата проведохме въпросните разговори с футболистите. Тук е моментът да им благодаря на всички, които се съгласиха на този компромис. Те влязоха в положението, което е еднакво за всички. Искам да подчертая, че абсолютно всичко е доброволно. Тази мярка беше съгласувана с тях по най-простия и обикновен начин. Много е радващо, че почти всички се съгласиха. Има три момчета, които още мислят по въпроса. Темата с тях е отворена. Те разговарят със своите агенти и адвокати по въпроса.

Тази седмица още две момчета подписаха, така че останаха само трима футболисти, които комуникират със своите представители. Ние не ги задължаваме или принуждаваме. Всеки човек е различен и всеки трябва да вземе своето решение, дали да го направи, или пък не. В голяма степен им е повлияло и отношението на нашите фенове. Те виждат, че се прави абсолютно всичко, за да се чувстват добре".

Стайн Спиерингс:  Левски е най-големият отбор в България

Стайн Спиерингс: Левски е най-големият отбор в България

Нидерландецът е щастлив, че по време на кризата е в нашата страна