Седмици преди началото на поредната си европейска кампания, отборът на Левски разполага само с един футболист, котиран над 1 млн. евро. Или поне така сочи справката в популярния сайт за трансфери "Тransfermarkt".

Цената на левскарите е все по-важна за шефовете на столичния гранд. В снощната си пресконференция, изпълнителният директор Иво Ивков обяви, че при провал с намирането на нови спонсори, столичани ще преминат към план "Б" за изплащане на дълга си към НАП. Това трябва да стане чрез продажбата на основни футболисти. Ето с кои от тях евентуално би могло да се случи подобно действие:

Честит Филип Кръстев!

Честит Филип Кръстев!

12 месеца в Левски, но нито ден повече

Към днешната дата 1,3 млн. евро струва Георги Миланов. Халфът се завърна в голямата игра преди около 10 месеца и постепенно възвърна част от сумата, която трябва да бъде платена за услугите му. №2 е Филип Кръстев, който е оценен на 900 000 евро, но това така или иначе не трябва да вълнува "синьото" ръководство, защото халфът е собственост на белгийския Ломел.

Снимка 571652

Източник: startphoto.bg

Непрестанно нагоре върви и цената на Уелтън. В момента бразилската звезда с трансферна цена 800 000 евро. Тя може да расте още, ако атакуващият играч продължи да се представя на толкова високо ниво. Сумата би могла да се умножи и по две, стига Левски да направи запомнящо се представяне в Лигата на конференциите.

По 800 000 евро струват и Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Двамата изградиха отличен синхрон през пролетта, но напоследък са подложени на доста критики от Станимир Стоилов заради слабата им моментна форма.

Снимка 567448

Източник: startphoto.bg

Последният от най-конвертируемите "сини" играчи е Андриан Краев. Халфът дебютира и за националния отбор на България, като това покачи цената му до 750 000 евро. Преди месец се говореше за интерес към него от унгарския Ференцварош.

И когато говорим за най-скъпите, редно е да отбележим и футболистите, които са най-евтини в настоящия състав. Очаквано това са младоците Йоан Загоров и Денис, които са оценени на 50 000 евро.

*-Изреждаме доста на брой футболисти, защото все още нито медиите, нито някой от Левски, май има представа каква сума точно дължат "сините" на НАП.

Левски не бърка, когато се доверява на футболисти от Кюрасао

Левски не бърка, когато се доверява на футболисти от Кюрасао

Ще продължи ли тази традиция и Нейтън Холдър?