Нигерийският халф на Левски Ричард няма да играе поне един месец. Причина за това е контузията, която получи на загрявката преди мача на шампионите с Черно море (4:0) в 5 кръг на "А" група в събота.

Тогава старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов трябваше броени минути преди началото на срещата да променя състава на отбора. Първоначално бе обявено, че травмата не е сериозна, но след направените му изследвания се установи, че има разкъсан мускул и няма да може да играе най-малко три седмици.

Така проблемите пред Мъри се засилват. Топнападателят на българското първенство Христо Йовов и защитникът Веселин Минев също са с контузии и Стоилов не може да разчита на тях. С различни оплаквания са и македонският национал Дарко Тасевски и вратарят Георги Петков, които в последните дни тренират на облекчен режим, но до няколко дни ще са напълно готови.

Междувременно десният защитник на Левски Живко Миланов направи една извънредна тренировка вчера сутринта. Това стана само ден след като старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов заяви, че не е доволен в последно време от спортната форма и развитието на юношата на шампионите и е много вероятно да загуби титулярното си място в отбора. Живко възнамерява с повече занимания да покачи нивото на играта си и да оправдае досегашното доверие на Мъри към него.