Днес бившият нападател на "Левски" и националния отбор Пламен Гетов празнува своя 63-ти рожден ден.

Роден на 4 март 1959 г. в град Сунгурларе, той започва кариерата си в "А" група през 1978 г. в "Спартак" (Варна). След това играе за кратко в друг варненски тим - "Белослав". Става популярен от престоя си в "Спартак" (Плевен), където се подвизава от 1979 до 1988 г. През есента на 1988 г. играе за ЦСКА, преди да премине за три сезона в португалския "Портимонензе". Завръща се в България през сезон 1991/1992 г., в който носи екипа на "Етър". През лятото на 1992 г. приема поканата на техническия директор на "Левски" Андрей Желязков и пристига на "Герена". Изиграва невероятен сезон със синята фланелка и почти сам прави "Левски" шампион през 1993 г.

Бивш "син" любимец: Очаквам този път Левски да се представи по-добре в дербито

Бивш "син" любимец: Очаквам този път Левски да се представи по-добре в дербито

"Обичам Левски и неговите фенове"

Взема участие във всички 30 шампионатни срещи и вкарва 26 гола. Десет от попаденията му през сезона са реализирани от фаулове, като в историята на клуба няма друг играч с такова постижение в рамките на един сезон. Ненадминат майстор на статичните положения и един от най-добрите изпълнители на преки свободни удари в цялата история на българския футбол. През 1993 г. е обявен за голмайстор, най-добър и най-техничен играч в шампионата. Стрелец номер 1 на "А" група и през сезон 1984/1985 г. с екипа на "Спартак" (Плевен).

След като напуска "Левски" през лятото на същата година, играе още за "Шумен", "Черно море", "Шавеш" (Португалия) и отново в "Спартак" (Плевен). За националния отбор на България има 26 мача и 4 гола. Участва на световното първенство в Мексико през 1986 г. След края на състезателната си кариера е шеф в "Спартак" (Плевен), а няколко клуба, сред които "Черноморец" и "Лудогорец" го взимат на работа, за да обучава играчите им да изпълняват преки свободни удари.

"ПФК Левски" честити празника на Пламен Гетов и му пожелава здраве и много успехи.