Легендата на Левски и Марица - Петър Курдов изрази недоволството си от представянето на "сините" на старта в Европа. Един от грандовете във футбола ни преклони глава пред Вадуц (Лихтенщайн) в двубой от втория по сила клубен турнир на Стария континент - Лига Европа.

Курдов заяви, че според него няма начин клубът просто да си замълчи след подобно слабо начало на кампанията, което ще остане завинаги като петно върху "синята" футболна история.

Мнението на г-н Курдов пред ТОПСПОРТ:

Предполагам, че е повече от ясно с какво ще започнем разговора си този път...
- Давайте, стреляйте. Те и без това вчера добре ни застреляха.

Как бихме могли да не обърнем внимание на крайния резултат в първия мач на отбора в Европа? По какъвто и начин да се опитаме да го оправдаем, по-скоро не бихме могли. Дори да приемем, че силите са изравнени, отборите от малките страни не са за подценяване и всички подобни клиширани фрази важат, загуба от Вадуц е равносилна на неочакван и в същото време грандиозен провал.
- Готвачи, перачи, охранители... Събраха се и взеха, че ни биха. Хората си имат и друга работа, но решиха същевременно да ни накарат да заровим глави в земята. Абсолютно дъно. Не знам какво да кажем и как да го завъртим, че да не звучи обидно. Няма да станат така нещата. Няма. Ако така започнем и първенството, до третия кръг ще гръмне клубът.

Вадуц победи Левски с 1:0 в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа

Левски отново се посрами, този път срещу клуб от Лихтенщайн!

Неизвестният Вадуц победи селекцията на Делио Роси с 1:0

Какво имате предвид?
- Ами това, че при два-три слаби мача в Първа лига ще им писне на всички в Левски. Ама на онези, които наистина обичат клуба. И ще ескалират нещата. Все ме обвиняват, че съм прекалено емоционален, но как бих могъл да не бъда след такъв мач? Поредният подобен.

Къде беше грешката? Защо се стигна до това поражение?
- Ако беше българин, онзи италианец отдавна да беше излетял. Казвах го и преди. Но няма как.

Левскарите се прибраха от Лихтенщайн, ще почиват след "подвига" с Вадуц

Левскарите се прибраха от Лихтенщайн, ще почиват след "подвига" с Вадуц

Делио Роси разпусна отбора

Защо?
- Защото няма кой да му плати баснословната неустойка. Откъде пари? Да не мислите, че от уважение го хрантутят този? Явно му е железен договорът. Негодници. Само успокояват, говорят глупости, а после всичко гърми. Много им стана вече. После контролите не били от значение...

Смятате, че футболистите не се намират в необходимата кондиция?
- Уверен съм! Не просто смятам така, а го виждам във всичко, което правят на терена. Те не могат да разберат едно много важно нещо, свързано с Левски.

Снимка 366785

Източник: LAP.bg

Какво е то?
- Това е Левски! Никой не очаква да излезеш за хикс. Да се спестиш. Иска се сърце. Трябват победи. Не си спомням да сме излизали при нашите треньори, велики хора, и те да ни кажат, че няма значение резултатът, защото става въпрос за контрола. Пълни глупости! Не се търпи вече. Ще видите - до няколко кръга, ако слабите мачове станат постоянна тенденция, всичко ще изхвърчи. Ама то да вземе да стане най-после. Тогава може би най-сетне ще се стигне до някаква промяна.

Снимка 367883

Източник: Фейсбук

Г-н Иванов и г-н Русев уверяват обществеността, че всичко в клуба е наред.
- Аха, наред е... Те затова от ДЮШ си чакат все още 600 деца някой да ги забележи, но никой не им обръща внимание. За какво е всичко, ако не си уважаваме талантите? Които растат с клуба. С идеалите, с мечтите. Друго си е изпълнителен директор да пипне с твърда ръка, а не да ми говори на пресконференциите като преподавател във ВУЗ. Демонстрира нещо, изглежда добряк, ама за футбол не го бива. Нищо не захваща в това отношение. Друго си е Сираков да ти се появи в съблекалнята. С харизма, осанка, присъствие. Да знаеш, че е направил много за Левски. А тези негодници какво са направили? Нали им четем историите и слушаме за какво става дума. Левски им е накрая на дупките от кавала, който го надуват. Не виждам бъдеще с тези личности. Никакво.

Красимир Иванов: Левски е стабилен финансово, а ЦСКА на две години е на минус десет милиона

Красимир Иванов: Левски е стабилен финансово, а ЦСКА на две години е на минус десет милиона

"Изпращаме една от най-добрите си финансови години"

Какво трябва да се промени в това отношение?
- Да се викнат хора, които са врели и кипели в подобна обстановка. Но най-вече, които знаят какво е Левски. Не говоря за себе си. Нека не ми извъртат думите после някои хора. Левски има достатъчно кадърни, опитни специалисти. Нека погледне към тях, а не ги слага там, под някакъв незначителен "легендарен" знаменател. Да се намерят някакви пари, да му плащат на италианеца неустойката и да потегля. Достатъчно направи. Да го смени някой истински левскар. Със сърце. И да започва промяна, защото не виждам иначе в каква посока ще продължим. Със сигурност няма да бъде в положителна. Голям Вадуц си спретнахме. За историята.

Казвате, че няма пари в клуба. Разполагате с някаква информация по темата?
- 24 милиона имаме задължения. Разтреперили са се всички. Дължим суми на институции, на футболисти, на чужденци някакви... Не са добре нещата. И не знам на кого е угодно да се преструва, че са.

Снимка 362103

Източник: LAP.bg