Новият треньор на Левски Петър Хубчев е освободил сериозна сума от фонд "Работна заплата" в клуба, научи ТОПСПОРТ. "Сините" се разделиха с цели 13 футболисти - Седрик Унтонджи, Луи Нганиони, Антони Белмонт, Богдан Вашчук, Серджиу Буш, Валери Божинов, Ривалдиньо, Филипе Нашименто, Луан Виана, Жерсон Кабрал, Милош Цветкович и Давид Яблонски. Предстои да бъде отпратен и Еркебулан Сейдахмет.

Заплатите на гореизброените играчи възлизат на над 300 хил. лева на месец. Тук е важно да се отбележи, че повечето от тези футболисти не бяха титуляри и на практика взимаха солидно възнаграждение, за да стоят на пейката. 

Този ход на Хубчев ще помогне много на клуба, който и без това се намира в лошо финансово състояние след управлението на Спас Русев. 

Очаква се в следващите няколко дни "сините" да обявявят и първите си нови попълнения за лятото. ТОПСПОРТ вече Ви информира, че столичани търсят нападател, плеймейкър и вратар. След привличането им столичани ще се насочат и към другите си трансферни цели. За уреден може да се счита Кристиан Димитров от Ботев (Пловдив). 

Петър Хубчев няма нужда от Еркебулан Сейдахмет в Левски

Петър Хубчев показа вратата на още един в Левски

"Сините" се разделят с пореден футболист