Петър Хубчев се върна към годините, в които беше активен футболист. Ето какво сподели треньорът на Левски в интервю за "Евима Спорт":

С кои трима футболисти сте се разбирал много добре на терена?

- Трябва да посоча триста. Тогава бяхме по-обединени. Живеехме като едно голямо семейство. Нямаше кавги, разграничения на групи, на чужденци, на българи... По-задружно живеехме. Това беше едно от много важните неща за успеха. Уважавал съм всички колеги. Мога да подам ръка на всеки, когото срещна. Няма трима. Много уважавам. И съм срещал отсреща разбиране.

Големите финали за Купата между Левски и ЦСКА: Епизод 2

Големите финали за Купата между Левски и ЦСКА: Епизод 2

През 1950 година двата столични гранда отново играха три епични двубоя

Посочете трима, срещу които ви е било много интересно да играете, които са били страхотни футболисти.

- И тук няма да са трима. И тук ще са много. От позицията, на която играех - либеро - много трудно се играеше срещу нападатели, които са с по-малък ръст, много бързи и повратливи. Спомням си още в Ловеч, в Б група имаше няколко такива - не можеш да го разбереш накъде ще тръгне. Затова Марадона и Меси са едни от най-добрите футболисти в света за всички времена. Като цяло мога да кажа, че срещу такива футболисти беше много трудно. Срещу по-големите сякаш трябваше само да отговориш на битката с битка.

Феновете на Левски почти събраха пари за вноската към НАП за юни

Феновете на Левски почти събраха пари за вноската към НАП за юни

Остават още 29 000 лева

Нямахте шанса да играете срещу Марадона. Той беше наказан на Световното в САЩ.

- Точно за нашия мач го наказаха. Но пък там имаше един друг много силен футболист - Каниджа - бързак, малък.

Снимка 470257

Източник: LAP.bg

Знаете ли, че преди години ви наричаха Професора? Винаги, когато отнемахте топката, следваше много точен пас, имахте много прецизно влизане. Нямахте грешно отиграване.

- Тогава играех либеро - позиция, която сега я няма. Това означава да си изтеглен на 10-15 метра зад защитниците. Стига само малко повече да помислиш, по-бързо да реагираш и е достатъчно да спечелиш единоборството. Плюс това е смешно да се сравнява темпото отпреди 20 години със сегашното. Сега всичко е много по-бързо. Нямаш това време да спреш топката, да я подадеш точно - нямаш това време. Чувал съм това нещо - ласкае ме, няма как да не ме ласкае. Но отдавна му мина времето. Сега правилата са съвсем други и изискванията към защитниците.

Живко Миланов пропуска серия от важни мачове за Левски

Живко Миланов пропуска серия от важни мачове за Левски

Продължава да се готви индивидуално