Членът на Надзорния съвет в Левски Кирил Ивков отправи яростна критика към бившия старши треньор на "сините" Делио Роси, заявявайки, че италианският специалист се е подиграл не само с клуба, а и с България с отношението си към футбола в страната ни.

"Доброто представяне на отбора сега го отдавам на първо място на смяната на треньора Делио Роси. Аз си бях подал оставката като член на Надзорния съвет, като голям процент от това бе слабата игра на нашия отбор и действията на старши треньора тогава. Или подготовката не беше добра или неговата тактика, защото аз не мога да си обясня как е възможно Левски да играе на "Герена" и да играе защитно. Това ме притесняваше много и това може би беше най-голямата грешка. Ние по този начин загубихме от много слаби отбори. Поне седем-осем точки така. Това е недопустимо. След като падаме от слабите отбори, къде сме тръгнали.

Станислав Костов: Левски е много силен, дано вкарам на Лудогорец на празна врата

Станислав Костов: Левски е много силен, дано вкарам на Лудогорец на празна врата

"Длъжни сме да се борим"

С новия треньор нещата се промениха и аз си оттеглих молбата за напускане. На Роси помощниците, които дойдоха, бяха някакви физкултурници. Един работи с вратарите - те и тримата нокаут. Това ми го казаха хора, които са били на подготовката. Самият факт, че в първата седмица от подготовката в Малта седем човека получават болки в слабините е показателен. Това ме води към мисълта, че нещо е сбъркано. Не може толкова много контузии. Дойде с добра визитка, но това на практика не се виждаше.

Левски сега смело мога да кажа, че има шансове за титлата. Ако трябваше миналата година да говоря... Аз не мога да разбера например Ники Митов го махнаха, след като постигна същото с по-слаб отбор, каквото и Роси с 13 нови и заплата десет пъти по-голяма. За какво ни беше той? Ники Митов завърши трети, Роси също завърши трети. Митов мина и един кръг в Европа, докато Роси и това не успя. Аз нямам нищо лично към него, не мога да мразя хората, но ме дразнеше неговото отношение. Едва ли не си правеше някаква подигравка с клуба и с държавата - такива не мога да ги понасям", коментира Ивков пред Sportal.bg.

Емил Ангелов пред ТОПСПОРТ: Нещата в Левски постепенно си идват на мястото

Бабангида пред ТОПСПОРТ: Иван Горанов е най-сърцатият играч на Левски, нещата в клуба постепенно си идват на мястото

"Бъдещият спортен-директор трябва да бъде българин, вариантът с чужденец е глупост"