От три месеца една от най-коментираните теми в Левски е тази за трансфер на Найджъл Робърта. "Нидерландецът си тръгва до часове" биваше заменяно с "Трансферът на нападателя пропада". И така от началото на декември миналата година и продължава до днес. Стигна се до там, че треньорът на "сините" Славиша Стоянович да заявява, че ще ходи на църква да пали свещи 23-годишният футболист да не бъде продаден.

1 милион долара са си един милион долара, при това навсякъде по света, обичат да казват американците. Явно обаче последните мераклии за правата на Наиджъл - Ди Си Юнайтед, не са докрай убедени, за да извадят малко повече от въпросната сума и да привлекат играча.

Стоянович отново увери Робърта, че Левски е най-доброто за него

Стоянович отново увери Робърта, че Левски е най-доброто за него

Специалистът е провел нов разговор с нападателя

Оставането на Робърта в Левски към този момент изглежда най-доброто решение. През декември играчът бе като призрак на терена, защото ставаше и лягаше с мисълта за трансфер в Динамо (Загреб). След това се завъртяха имената на Партизан и Цървена звезда, което допълнително му размъти главата. Тя се поизбистри след разговор със Славиша Стоянович по време на зимната подгодтовка и в контролите нидерландецът се поотпуши. В Хърватска обаче Найджъл бе наблюдаван от скаути на Малмьо и идеята за преминаване в първенеца на Швеция и участие в пресявките за Шампионската лига през есента явно пак го бяха объркали. Поне това личеше от играта му в първите три пролетни шампионатни мача. Последният от тях бе наблюдаван от хора на Ди Си Юнайтед, които просто нямаше какво да видят, защото Роберта бе посредствен.

И така до сряда вечерта. Тогава централният нападател сложи Левски на раменете си и с три гола в мрежата на Берое (3:1) го занесе на четвъртфиналната фаза в турнира за Купата на България. След двубоя Найджъл изглеждаше като дете, получило любимото си лакомство от сладкарницата - с огромна усмивка даваше интервю, гушнал топката, с която записа първия хеттрик в кариерата си.

За представянето му пък в близкия до Ди Си Юнайтед сайт blackandredunited.com написаха:

"Говорейки за играчи, които могат да се присъединят към отбора, Найджъл Роберта направи шоу в последния мач на Левски, може би подбуден от интереса на тима ни и този на Малмьо. Робърта продължава да е наблюдаван от Ди Си".

В САЩ: Интересът на Ди Си и Малмьо накара Робърта да направи шоу

В САЩ: Интересът на Ди Си и Малмьо накара Робърта да направи шоу

Интересът на американците продълажвал

Ако са тарикати, от Левски ще сложат край на трансферната сага. Да, финансовото положение на "Герена" продължава да бъде много тежко. Но със сигурност е по-леко от миналата година, когато заплатата на Робърта не успя да събори клуба. Три месеца, още толкова остават до края на сезона. Време, в което нидерландецът само може да повиши цената си. Щом като само с 2 гола през есента бе привлякъл вниманието към себе си, то пролетта няма как да е по-слаба - вече подобри постижението си. С нови няколко попадения цената му със сигурност ще е по-висока от сегашната. И нещо много важно - за разлика от случая със Станислав Иванов, който прекоси Голямата вода и вече е в Чикаго, Робърта има дългосрочен договор и не става свободен агент през лятото. Тоест, Левски не е толкова притиснат да продава, макар че все пак трябват пари за покриване на ежемесечните разходи.

В момента нидерландецът изглежда доволен, в клуба също трябва да са щастливи. Защото от оставане на Робърта няма да загубят, а могат само да спечелят.

"Синя" еуфория - Робърта е Кралят на хеттрика, Мистър 3 гола

"Синя" еуфория - Робърта е Кралят на хеттрика, Мистър 3 гола

Футболистите го засипаха с похвали