Окръжен съд-Пловдив днес потвърди 14 решения на Пловдивския районен съд, с които са наложени наказания на футболни фенове на Левски (София) по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/.

Производствата са образувани по повод извършена противообществена проява (спортно хулиганство) по чл. 21, т. 13 от ЗООРПСМ, за това че на 26.09.2020 г., около 21.30 часа в гр. Пловдив, в спортен обект "Ботев 1912" находящ се на ул. ,ЮВоден" 2 в кв. "Коматево", по време на провеждане на футболна среща от седми кръг на ,Първа професионална футболна лига между отборите на Ботев Пловдив и ПФК Левски София.

Колев: Искаме да видим колко са левскарите и къде са, с приходите от картите няма да се спасява Левски

Колев: Искаме да видим колко са левскарите и къде са, с приходите от картите няма да се спасява Левски

"Това е само първата стъпка от голям процес"

По време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона за феновете на Левски задържаните лица повреждат чуждо имущество - метални заграждения, служещи за ограда в източната част на централния терен, и чупят пластмасови седалки при сбиване с други фенове на Левски.

Окръжният съд потвърди решенията на Пловдивския районен съд, с които:

- на един нарушител е наложено наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 120 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 6 месеца,

- на осем нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 100 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 6 месеца,

Фенове на Левски си платиха, че се биха

Фенове на Левски си платиха, че се биха

Събраха парите за глобата

- на двама нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 2 месеца.

- на трима нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 60 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години.

Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Тити Папазов: Голям кошмар, не може левскари да се бият срещу левскари

Тити Папазов: Голям кошмар, не може левскари да се бият срещу левскари

"Проблемите трябва да си остават вътре, в семейството. А не да бъдат изкарвани отвън"