От години българският футболен шампионат не е предлагал подобна драма. До самия финал, ЦСКА и Лудогорец ще бъдат в битката за златните медали. И голямата "вина" е на "армейците"! Благодарение на постоянството си през целия сезон, селекцията на Саша Илич направи така, че хегемонът от Разград да е поставен на колене. Да следи чуждите резултати и да се моли на всички богове за поредната титла!

Но ЦСКА и Лудогорец са само актьорите в този футболен епос. Сценаристът се казва Левски! Именно "сините" са отборът от чието представяне зависи кой ще ликува и кой ще бъде облян в сълзи след последния ден на шампионата.

Левски остава без Кордоба до края на сезона

Левски остава без Кордоба до края на сезона

Ето подробности

Уелтън и компания последователно се изправят срещу "зелени" и "червени", а всяка стъпка по терена на вековниците ще бъде следена под лупа.

Да не е човек на мястото на Елин Топузаков!

Всичко друго освен две победи до края ще направи така, че "сините" да бъдат пришити във всякакви схеми. Едва ли някой в клуба ще е доволен да слуша как се влиза в договорка с Лудогорец или пък се помага на големия враг да триумфира с титлата. Трофей, който представете си само, би могъл да бъде вдигнат пред очите на "сините" в последния кръг. Е, този отбор изтърпя множество удари от съдбата, но този със сигурност ще бъде един от най-трудните за преглъщане!

Треньорът Топузаков вече загатна, че съставът му ще излезе без напрежение в гореспоменатите дербита заради гарантираното минимум място на бараж. И Топчо обаче знае добре, че решителен сблъсък със Славия е по-малко желан дори от среща с Манчестър Сити на Гуардиола. "Белите" са си същинска прокоба и да се заложи всичко на директен двубой срещу тях е хазартна проява, която дори не приляга и на покер играч като пазителя на "сините" акции.

Снимка 616920

Източник: startphoto.bg

Грешните стъпки на ФК ЦСКА 1948 също трябва да дадат допълнителен стимул за максимална битка в борбата за бронза.

И тук някъде идва ролята на треньорски щаб и ръководство.

Част от чужденците вече мислят за лятната си ваканция, колкото и кратка да бъде тя. Други се надяват на трансфер, а пък трети да дойде бъдещият наставник Саша Милошевич. Левски не трябва да си позволи грам отпускане в тези срещи, а да демонстрира, че е отбор с чест и футболен морал. Какъв по-добър завършек от две престижни победи, място в Лигата на конференциите и уважението на всички непредубедени запалянковци.

Със сигурност в душата на всеки левскар е посято зрънцето на дилемата, кой измежду Лудогорец и ЦСКА предпочита да стигне до титлата. Не трябва ли някой от тези врагове да бъде прецакан, след като на "сините" се отдава толкова добра възможност. Правилният отговор би могъл да бъде само един, естествено ако мислите са трезви, а не плод на "синьо" опиянение.

Няма значение кой ще е №1, когато Левски за поредна година не е в битката за златото. Тъжно е, че дори и при втория период на Станимир Стоилов, клубът пак беше еднакво далеч от основните си конкуренти. Сезонът на приливи и отливи трябва уж да послужи за пример, но с оглед действията на ръководството, малко вероятно е да се извадят необходимите поуки.

Снимка 616935

Източник: startphoto.bg

Скоро изглежда се задава нова грешка с назначението на Саво Милошевич, но за него ще говорим след време. Този Левски все още е на Топузаков, който явно ще бъде употребен и захвърлен както често се случва с всички истински "сини" сърца.

По навик, Левски отново е в устата на всички. Но този път дори критиците за притаили дъх, гледайки с надежда ще "позеленее" или "почервенее" столичния гранд. Цветът трябва да си остане "синьо", а сценаристите от "Герена" да направят така, че драмата да бъде до последната секунда, без предварително ясен финал. Само това ще ги спаси от празнословията на общественото мнение.

БФС: Отправяме официален призив за феърплей, ще упражняваме мониторинг на мачовете!

БФС: Отправяме официален призив за феърплей, ще упражняваме мониторинг на мачовете!

Вижте обръщението