Дългоочакваният нов спонсор на Левски ще подпише договор за две или три години с клуба, съобщава ежедневникът "Тема Спорт".

Финализирането на контракта с "Щрабаг" се бави, защото намеренията на строителната компания са свързани не само с прякото финансиране, но и с доизграждането на сектор "А" на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Тази трибуна носи името точно на "Щрабаг", но там фирмата бе обвързана по договорки с бившите собственици Спас Русев и Васил Божков.

Сега идеята на генералното спонсорство включва изграждане на фасадата на новата трибуна, която в момента е с винили, както и построяването на прословутата козирка, за която вече има проект, а поръчката и изаботката ще е ангажимент на строителите. Към момента сектор "А" няма Акт 16 и се води обект за временно ползване. Необходими са инвестиции за изолацията на вътрешните помещения, а идеята е постепенно там да бъдат преместени съблекалните, които в момента са в отсрещния сектор "В".

Предполага се, че до няколко дни двете страни ще уточнят и последните детайли по договора. Очаква се много бързо след като "Щрабаг" бъде официализиран за генерален спонсор, логото на компанията да се появи на екипите на Левски. Допреди месеци се смяташе, че там ще е логото на един от бившите спонсори - букмейкърска компания, но в последния момент "сините" и бетинг фирмата не стигнаха до официален контракт.

Австрийската строителна компания получава редовно поръчки по изграждането на важни инфраструктурни проекти у нас. В момента те действат по участък от бъдещата автомагистрала "Европа" между КГПП "Калотина" и Драгоман.

Владимир Иванов в "Топ прогнози": Тежката серия на Левски ще им подейства като мотиватор срещу Лудогорец

Владимир Иванов в "Топ прогнози": Тежката серия на Левски ще им подейства като мотиватор срещу Лудогорец

"Единицата на ЦСКА срещу Царско село изглежда резонна"