Вратарят на Левски Николай Михайлов даде интервю пред "Блиц", в което говори за пандемията от коронавирус и ситуацията на "Герена". Стражът обяви и кои според него са най-добрите собственици на клубове у нас. 

Здравей, Ники. Как минава ежедневието ти в извънредното положение в България заради коронавируса?

-Ставам, лека закуска, след това отивам на "Герена" за тренировка...

Тренировки има ли?

-Да, но са индивидуални. Категорично не се струпваме много хора един до друг. Тренираме в различни часове и то не всички, а тези, които са в София. После се прибирам и съм си само вкъщи при семейството ми. Запълваме времето с гледането на филми, "Плейстейшън" и "Не се сърди човече". Спазваме стриктно нарежданията, които Министерството на здравеопазването и специално създаденият щаб за борба с COVID-19 разпоредиха. Хубавото и похвалното е, че нашата държава взе светкавични мерки и това води до минимално разпространение на коварната зараза.

Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Готов съм да бъда титуляр в Левски и да водя "синята" атака

Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Готов съм да бъда титуляр в Левски и да водя "синята" атака

"Много силно искам отборът да спечели Купата на България"

Нека да благодарим на хората от високите етажи на България и на лекарите от фронтовата линия, които се грижат за заболелите от коронавирус. Тежко е, неприятно е и се молим кошмарът възможно най-скоро да приключи. При нас е нищо в сравнение със Западна Европа. Аз комуникирам с мои приятели и бивши съотборници от Италия, Холандия и други страни. Виждате какъв мор е там - особено на Апенините. Най-малкият проблем е в момента дали тренираш и поддържаш форма. Важно е здравето на хората. А още по-лошото е, че вирусът удря не само здравето, но и икономиката. Удря бизнеса - малък, среден, голям...

Като спомена за бизнеса, ти също имаш такъв...

-Имам, да. Имам 3-4 различни бизнеса, които не са свързани помежду си. В момента нито един от тях не функционира. Спрял съм всичко, изпълнил съм всички нареждания на щаба. Не искам да изпадам в подробности какви са ми загубите, защото аз ще видя реално последствията, след като нещата се успокоят и нормалният ритъм на живот се завърне. Но е факт, че заразата удари и моите бизнеси.

Все още не е официално обявено от клуба, но се пише, че предстои намаляването на заплатите в Левски с 50%.

- Знаете, че съм проходил във футбола от "Герена". Проходил съм от моя роден футболен дом Левски. Вижте, това изобщо не е тема на разговор за мен, за Живко Миланов. Ние сме солидарни с клуба. Кажат ли ни - намаляваме заплатите ви с 50%, съгласяваме се. Кажат ли ни - с още повече, също се съгласяваме. Би било цинично някой от нас да се противопостави при положение, че Левски получи двоен удар в рамките на няколко месеца. Първо, знаете какво се случи с обществеността. А сега и ужасяващата пандемия, която рефлектира върху целия спорт не само в България, но и по света. Аз съм повече от категоричен - Левски го има в момента и съществува благодарение на феновете. Те се борят и допринасят клубът да се съвземе и съживи. Те са единствените, които в момента поддържат пулса на Левски. И ние трябва говорим реално. Аз се надявам хората да бъдат здрави. Днес Левски има нужда от своите фенове, от своите легенди. И радващото е, че ги има и че те са налице. Без тях Левски ще загине.

Снимка 453610

Източник: LAP.bg

Покрай пандемията заради COVID-19 и евентуалните икономически последствия се заговори, че съществува вероятност нашите клубове да не използват вече толкова много чужденци.

- Приемам радушно тази идея и я подкрепям. Фактите през последните години го показват - отбори, които разчитат предимно на чужденци, нищо добро не им се случва. Защото разликата между качествен чужденец и обикновен чужденец е огромна, а у нас в 90% идват само обикновени иностранци, които не са никак малко. Така е в България, така е и в Кипър, където също съм играл. Вижте какъв омагьосан кръг се получава. Всяко лято се купуват по 10-12 футболисти от чужбина, но нищо не се получава с привличането им. Те същевременно си прибират заплатите. После си тръгват, но през следващия трансферен прозорец се взимат пак на килограм 10-12 чужденци. Едно и също, едно и също...

Да припомням ли каква беше картинката в Левски преди години, когато аз навлизах в мъжкия отбор. Основно българи. И то какви футболисти бяха - няма смисъл да ги изреждам. И трима-четирима чужденци, но добри. Отделно имахме страхотен дует в лицето на Наско и Мъри и отличен президент. Резултатите ги знаете - титли, купи, успехи в УЕФА, в Шампионската лига.

Намаляват с 50% заплатите в Левски от този месец, футболистите са съгласни

Намаляват с 50% заплатите в Левски от този месец, футболистите са съгласни

Единствено юношите на клуба ще останат на сегашните си пари

В този ред на мисли искам да похваля и сваля шапка на Венци Стефанов. Човекът е толкова години във футбола и политиката му е правилна. Продава футболисти, контактите му в чужбина са високи, и разчита само на българи.

При Венци няма лъжа и измама. Няма незнайни чужденци. И вижте какво правят българите в Славия - достигат до всичките ни национални отбори.

Тук трябва да отбележа, че имаме изключение у нас - Лудогорец. Там обаче всички чужденци са качествени, подчертавам - качествени. Там се вложиха много, страшно много пари, а футболът е бизнес, той се прави с пари. В Разград организацията е на топ ниво благодарение на братя Домусчиеви.