Никола Генов от Тръст "Синя България" даде любопитно интервю за последните събития в Левски пред телевизия "Европа". И той, както феновете от НКП Левски е на мнение, че моделът "Бащица" доказано не работи и е време за тотална промяна на управлението на футболните клубове.

Предлагаме ви мнението на Генов:

"Ние сме миноритарен акционер в Левски, но при пореден собственик нямаме достъп до реалните отчети на клуба. На думи, това което ни се казва е, че отборът е погасил известни задължения. Но не и тези, които биха довели до фалит на Левски - инфраструктурата към Сектор "А". Погасени са задължения към държавата. Според мен и повечето левскари, имаме надграждане. Определено отборът е по-стабилен, имаме по-добри футболисти и треньор. Вероятно и по-добър изпълнителен директор в лицето на г-н Колев. Поне на фасадата има подобрения...

Под фасадата е заплахата от фалит. Проблем за това е порочният модел на управление на футболните клубове, който продължава вече 10 години. Моделът "Бащица" е неустойчив. В даден момент, по един или друг начин стигаме до колапс на футболните клубове. Няма дилема дали да подкрепим частни корпоративни интереси срещу спасяване на отбора. Ние не сме лобисти на "Националната лотария". Не сме страна в сблъсък на икономически и политически гиганти. Нашата дилема е дали най-накрая нашата общност трябва да вземе по-решителни действия за промяна на цялостния модел на управление на клубовете.

Желанието за среща с премиера Борисов е, за да се разбере какво става с Левски, а не със Закона за хазарта. Законодателната инициатива не е в организациите на Левски. Ние не сме лобисти на лични, частни и корпоративни интереси.

Аз не съм чел много такива неща - за протести. Вероятно ги има. Предполагам, че такива призиви са дело на хора с нечисти намерения. Основните организации на привърженици на Левски не са спускали и няма да спускат такива инструктажи. На много хора вероятно им се иска да е така, но това не отговаря на истината. Ако все пак се стигне до протести, те ще са не в защита на даден корпоративен интерес, а в защита на нашия клуб. Левски дълго време живее по начин, който не води до нищо добро в дългосрочен план. Клубът преживява на ръба.

Очаквам на срещата с премиера ние да кажем как виждаме бъдещето и развитието на нашия клуб. Ние го виждаме като тотална промяна на начина, по който се управляват клубовете. Да няма свързаност на клуба с корпоративни интереси. Това искаме да променим за в бъдеще. Случаят с "Националната лотария" не е първи. Ако се продължи по този път, няма да е и последен. И да не се приеме проектозакона, и да се приеме и да дойде нов собственик в Левски - те не идват, за да инвестират от любов към клуба. Вероятно идват, за да използват масовността на привържениците за някакви техни цели. Левски не е клуб, който печели. Няма как собственик да дойде, за да печели. Трябва да се промени начинът, по който функционират клубовете.

Интересува ни спортната страна. Нямаме отношение към приемането или не на закони, като фенове на Левски. Иначе всеки от нас е пълноправен гражданин на България и има своето мнение за себе си. Имаме си цели като организация. Те не са свързани със законодателните инициативи на Валери Симеонов или с бизнес проблемите на Васил Божков".

Фенът на Левски Степан Хиндлиян: Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета

Фенът на Левски Степан Хиндлиян: Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета

"Не сме лобисти на Национална лотария"