Николай Илиев заяви пред gong.bg, че с виновните за случилото се в Левски и ЦСКА трябва да се заеме държавата.

Тъмни облаци надвиснаха над Левски още преди пандемията от коронавируса да блокира света. Ще оцелее ли клубът според вас?

- Левски наистина е в много тежка ситуация и то не за първи път. По-старите фенове със сигурност помнят 1985 година, когато комунистите се опитаха да разрушат нашия отбор, да ни унищожат. Тогава някои не разбраха едно нещо, но сега се надявам, че всички са го разбрали - Левски винаги е бил, е и ще бъде благодарение на публиката. Винаги съм вярвал във феновете, а те неведнъж са показвали обичта си към клуба. Да, невероятно е това, което правят в последните месеци, но не съм изненадан. Убеден съм, че с тази публика Левски ще пребъде, независимо от къде ще трябва да тръгне.

Шефът на Левски Павел Колев: Няма възможност за застраховки срещу форсмажор и тежки контузии

Шефът на Левски Павел Колев: Няма възможност за застраховки срещу форсмажор и тежки контузии

Изпълнителният директор на Левски отговори на Николай Жейнов

Имате ли обяснение защо се стигна до тази криза?

- Това, което сега се случва на Левски, се стовари върху ЦСКА преди време. Крайно време е някои институции да кажат защо двата клуба стигнаха до тук и кои са виновниците за състоянието на грандовете - ЦСКА фалира, а Левски е пред фалит. Не може някой да дължи 30 милиона, друг - 36 милиона, а някой да ги опрощава. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува. Тези, които са допринесли двата гранда да стигнат до тук, трябва да си получат заслуженото.

Бившият бос на Левски Тодор Батков: Нямах сили да гледам взривяването на Сектор "А" на "Герена"

Бившият бос на Левски Тодор Батков: Нямах сили да гледам взривяването на Сектор "А" на "Герена"

"Не търся публичност, не избивам комплекси, не съм бивш футболист"

Собствениците на двата клуба ли са виновни според вас?

- Не мога да кажа собствениците. Бих казал част от собствениците, защото не поставям всички под общ знаменател. Държавата много добре знае кои са и трябва да ги вкара на топло - там, където заслужават.

Какво очакваш да се случи след конгреса на БФС, макар че не е ясно кога ще се проведе?

- Да се направи промяна, след която ще настъпят по-добри дни за нашия футбол. Бъдещият президент трябва да е честен, почтен и професионалист. Защо да не е футболен човек, ако притежава тези качества. Надявам се да нямаме повече футболен съюз, който не функционира, а работи единствено за собствения си интерес. Но на всички трябва да е ясно, спортът у нас, в това число и футболът, трудно може да съществува без държавна помощ.

Станислав Костов като Супермен, който брани емблемата на Левски

Станислав Костов като Супермен, който брани емблемата на Левски

Подариха му интересен колаж