Дългоочакваната раздяла е факт!  Николай Митов вече не е старши-треньор на Левски, а новината бе съобщена официално от спортния директор на „сините" Наско Сираков. Силният човек на „Герена" обяви решението си от далечен Казахстан, като заяви, че раздялата с джобния специалист е най-подходящия изход от ужасяващата ситуация, в която се намира родния гранд.

Вчера Левски преживя огромен срам, след като Станислав Ангелов и компания загубиха от Иртиш (Павлодар) с 0:2, с което отпаднаха още в първия предварителен кръг на Лига Европа. Освен това „сините" изпуснаха и по безумно глупав начин титлата в „А" група, което се оказа напълно достатъчно за освобождаването на самоуверения Николай Митов.

„Разделихме се с Николай Митов. Той сам дойде при мен, говорихме дълго. Митов е на мнение, че раздялата е най-подходящият изход", заяви Сираков по телефона за „Труд".

Така отборът на Левски остава без треньор само седмица преди старта на българското първенство. Имената, които най-често се спрягат за нов наставник на „сините" са на сръбските специалисти Сале Янкович и Любко Петрович. Почти сигурно е, че този път работата няма да бъде дадена на български треньор.