Бившият нападател на Левски - Михаил Вълчев - даде своето мнение пред "Мач Телеграф" за моментното представяне на "сините" преди серията от важни мачове, която предстои.

- Г-н Вълчев, как виждате предстоящия мач със Славия?

- Очаквам този път Левски да вкара ранен гол, за да може да има нужното спокойствие, да играе по-концентрирано и по-освободено. В момента Славия не са в много добра форма и мисля, че Левски ще победи. Не трябва да чакаме последните минути. Едно време са казвали: "Пазете Гунди в последните секунди", а сега трябва да кажем: "Пазете се от Левски в последните минути". Доста мачове на тима се решиха в последните минути. Много хора го отдават на липса на шанс, карък и т.н., но според мен причината не е само това. За да отиграеш една ситуация - да вкараш гол, да отнемеш топката, трябва да имаш нужната концентрация. Трябва да имаш бързо мислене как ще се развие ситуацията, трябва да имаш нужните качества за съответния пост и т.н. Ако тези неща се случат в мача със Славия, мисля че Левски ще победи. Трябва да се играе много агресивно и смятам, че отборът ще го направи.

- След мача със Славия предстоят дербита с Лудогорец, ЦСКА София и Черно море. Това ли са двубоите, които ще покажат докъде е стигнал Левски?

- Да, при всички положения. Ако тези мачове бъдат загубени, според мен по-трудно ще се говори за шампионска титла. Да, това са отборите, които са най-добри в момента, така че, както казахте вие - нека в тези мачове видим какво може Левски.

- Ще Ви върна на мача с Етър. Много пропуски и ниска ефективност. Само концентрацията, която споменахте, ли попречи на Левски да вкара по-рано?

- Виждаме, Левски владее топката, има инициативата, има удари, но се стига до концентрация, качествата на футболистите. Това са факторите, които са важни. Уелтън започна да става лесно разгадаем. Върна се към тоя финт - да влезе навътре и да стреля, но хората го разгадаха. Трябва концентрация, трябва точна преценка как да отиграеш ситуацията. Имаше прибързани действия от страна на Уелтън и Роналдо. Трябва да можеш да прецениш дали да стреляш, или има по-добро развитие на ситуацията.

- След края на мача с Етър Ники Костов се оплака от спирането на играта заради факлите на феновете. Може ли точно подобна пауза да нарушава концентрацията, за която говорехте и прав ли бе треньорът с изказването си?

- Възможно е, но не би трябвало. Тези играчи са професионалисти и не трябва да поддават в подобни ситуация. Има психологическа подготовка за едно такова събитие, което да ги разконцентрира и демобилизира. Аз мисля, че феновете на Левски са много толерантни. Те го подкрепят, не само, когато играе добре, а и когато играе слабо и пропуска положения. Не трябва да се оплакваме от феновете.

- На следващия ден част от феновете отговориха на Костов, заявявайки, че той има малък кредит на доверие, а Левски не е на висота срещу по-силните отбори. Вашият коментар за тази реакция?

- В последните няколко мача Левски игра с по-непретенциозни отбори, но ги спечели. Както вече споменахме, тепърва предстоят мачовете на истината, които идват. Треньорската професия е такава - ако загуби мача, ще има проблеми не само с феновете, а и с ръководството. Пак казвам, че феновете на Левски са много търпеливи, но същевременно и взискателни, което е нормално, феновете искат голове, ситуации и добра игра.

- Изминаха 10 кръга от началото на шампионата. Как оценявате представянето на Левски?

- Като цяло не е перфектно, но е на добро равнище. Има мачове или отделни моменти от тях, в които отборът играе добре и бързо изнася топката. Има моменти, когато прави грешки и дава инициативата на противника. С малките отбори играем добре, но трудно побеждаваме. Може пък вече по-мобилизирано и по-концентрирано да излязат в следващите ключови мачове, а не един път видяхме през сезона, че отборът има и шанс. Според мен отборът е на добро ниво.

И за финал - има ли потенциал Левски да бъде шампион?

- Мисля, че има. Силите в първенството са много изравнени, а не всички отбори са убедителни в играта си. Виждаме Лудогорец как лъкатуши, виждаме игрите на ЦСКА, които обаче няма да коментирам. И двата отбора не са постоянни и побеждават трудно. Единствено по-стабилен, като че ли изглежда отборът на Илиан Илиев - Черно море. Той едва ли обаче ще може да се пребори за титлата.