Подготвителният лагер на Левски тече с пълна сила, а дилемите пред Славиша Стоянович и неговия щаб се увеличават с всяка една контрола. Проверките срещу Домжале и Подбескидзе лекичко разкриха виждането на словенеца за бъдещия титулярен състав на "сините". Макар и на ранен етап, някои позиции вече са заети от негови лични фаворити, които ще бъдат натоварени и с отговорността да изнесат тежестта на пролетния полусезон.

И ако в някои зони, липсата на конкуренция е голям проблем за левскарите, то изборът кой да бъде титулярен вратар на тима, става изключително труден. Най-вече заради отличната форма, демонстрирана от Николай Михайлов и Звонимир Микулич.

Левски чака поне двама нови до края на седмицата

Левски чака поне двама нови до края на седмицата

"Сините" са в напреднали преговори със защитници

Наглед съвсем стандартна дилема за Стоянович, която обаче крие множество подводни камъни...

Снимка 514094

Източник: levski.bg

На първо четене, хърватинът Микулич се радва на одобрението на старши-треньора и има леко предимство за титулярното място. Звоне започна неубедително срещу Домжале, като имаше вина и за двата реализирани гола на словенците. Наглед грешките му при центрирания изглеждат нелогични заради перфектните физически характеристики, с които разполага. Времето, което балканеца получи срещу Подбескидзе обаче оправда привличането му на "Герена".

Най-вече, Микулич беше сигурен при изстрелите от близка дистанция, като направи някои много интересни спасявания с крак. Рефлексът и преценката при опасните набези на поляците също подсказаха за високо качество, за което гарантираха и от бившия му клуб Шериф (Тираспол). Определено вратар като него, не е дошъл да бъде резерва в България, а това се потвърждава и от заплатата, която ще получава.

Найджъл Робърта оставя Бари в Монтана поне до лятото

Найджъл Робърта оставя Бари в Монтана поне до лятото

Нидерландецът изглежда, че няма да бъде продаден

Лекото фаворизиране на Звонимир едва ли се харесва на капитана Николай Михайлов. Свикнал с непрестанните критики по свой адрес, стражът изигра приличен първи полусезон. Вярно, физическата му подготовка не беше на оптимално ниво, но на терена беше лидерът, от който неуверените играчи в "синьо" имаха нужда. Най-вече понасяше и негативите при всеки един лош резултат на Левски...

анкета

ТОПСПОРТ Ви пита: Кой трябва да бъде титулярният вратар на Левски за пролетта?

Виж резултати

Звонимир Микулич 37.9%

Николай Михайлов 47.6%

Николай Кръстев 9.5%

Нямам мнение. 5.0%

Михайлов носи лентата на гранда, но поне на мен ми личи, че не получава нужното доверие от треньорския щаб. Поредно забиване на пейката, със сигурност ще спре и този порив у него на футболно възраждане. А такова определено има, ако следите внимателно последните му изяви. Всеки свален килограм, го прави още по-убедителен под рамката. Превъзхожда Микулич при излизанията за висока топка, а също така и в играта с крака. Двете спасени дузпи, срещу ЦСКА в efbet Лига и в контролата срещу Подбескидзе, също за лакмус за прогрес.

Снимка 492613

Източник: levski.bg

Изборът на Стоянович, за това кой да бъде №1, крие и някои подводни камъни. В момента Левски е изпълнен с български футболисти, които определено симпатизират на своя капитан, а неговото оставяне сред резервите, със сигурност няма да повиши рейтинга на Славиша в съблекалнята. Направо си е предпоставка и за някои вътрешни конфликти.

Орлин Старокин: Помогнах на Левски в най-трудния момент, заболя ме, че си тръгнах така

Орлин Старокин: Помогнах на Левски в най-трудния момент, заболя ме, че си тръгнах така

"Обидно е да се говори постоянно за килограмите на Михайлов и Божинов"

И докато сме на вратарска тема, школата на Левски за пореден път доказа, че може да произвежда качествени играчи на този пост. Доказателство за това беше преминаването на Иван Андонов във Фиорентина. Младокът почти година имаше допир и с мъжкия тим, което неминуемо му помогна да развие още повече своите качества. Светло се очертава бъдещето и пред Пламен Андреев. 16-годишният страж е юношески национал на България, а в момента "учи занаят" от батковците по време на лагера в Умаг.

Деликатна пък остава ситуацията с Николай Кръстев. През пролетта се очертава да бъде избор №3, което едва ли го прави много щастлив. През есента Кръстев изгуби битката за титулярното място с Николай Михайлов, като не убеди и в малкото мачове, когато попадна сред стартовите 11.

Снимка 491501

Източник: Официален сайт на Левски

Вратарската дилема в Левски е положителен знак за случващото се в клуба. Създаването на "здравословна" конкуренция винаги помага за цялостното развитие на отбора. Оттук насетне "сините" трябва да мислят за подсилване и на останалите необходими постове, които да спомогнат за промяната на клуба през задаващата се важна футболна пролет.

Защитник се сбогува с Левски

Защитник се сбогува с Левски

Анте Върличак едва ли ще остане в тима

А Микулич или Михайлов, важното е победител в този индивидуален спор да бъде...Левски.

Снимка 515048

Източник: Официален сайт на Левски