Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след днешната контрола с Гълф Юнайтед. "Сините" спечелиха с 4:0.

"Общо взето стана добра контрола. Имахме затруднения в завършването на атаки, но като игра, желание и резултатност е положително. Трябва да сме малко по-точно и по-директни в завършването на атаката. По-агресивни така да кажа.

Последните решения и точността на завършващия удар са ни ахилесова пета.

Общо взето това, което първо търсехме за лагер - добри терени, храна и атмосферни условия, имахме, нямаме от какво да се оплакваме. Хотелът беше нормален. Като условия, нямаме никакви забележки и като работа нямам забележки, само контузията на Петрис малко ни затрудни. Но всички футболисти имаха желание и старание. Сега остава да се върнем и да влезем по най-добрия начин в първенството. Защото колкото и добре да си се справил, ако не играеш добре в първенството, този лагер малко се обезсмисля.

Тема, която от дълги години я коментирам. Исках още миналата година да седнем и да направим промяна в стартирането на първенството, в една дискусия да видим положителните и отрицателните страни, никой нямаше огромно желание. Сега изведнъж се сещаме, когато ще играем в гадна обстановка след хубаво време на добри лагери. Може би трябваше първия кръг да ни позволят да играем на нашия стадион, заради отоплението. Качеството и и нивото на футбола падат много - нито за игра, нито за фенове, нито за журналистите - като ескимоси ще бъдем. За мен първенството започва след 10 април.

Дубайският тим беше на добро ниво, аз имах наблюдения. Гледал съм им нивото, имат опитни африкански и английски играчи. През първото полувреме, когато бяха доста свежи, имахме проблеми в намирането на последния пас. Доволен съм от отбора. Сериозността беше на ниво.

Направих така, че всички 14-15 играчи да имат над 60 минути, за да бъдат в едно добро състояние. Държах и Краев, който ще е наказан, и другите да имат игрови минути. Няма значение на каква позиция играеш, те се справиха без проблеми. Въртяхме ги да добиват инерция. Целта беше всички да са максимално подготвени, за да можем да изберем тези, които ще са в оптимално състояние.

Като работа и желание, съм доволен от новите, остава по-бързо да влизат в изискванията на Левски. Днес Рикардиньо вкара, но бе отменен несправедливо голът му. Асен се старае, а Кристиан стартира добре, но не искаме да рискуваме след леката му травма. Очаквах ги тези травми при него, отдавна не беше играл.

Ако се появи нещо в нашите възможности, естествено, ще искаме да привлечем нов играч, но те трудно се появяват. Имаме готовност, но не можем да говорим за финанси.

Това е показател, колко се променя Левски за 1 година. Стойността на нашия отбор беше на 0, а сега виждате колко са. Това показва, че в този клуб се случиха положителни неща като развитие. Всички заедно успяхме Левски да си осигури работна заплата и отгоре точно с 2 трансфера. Взе се решение да не се продават играчите, с надеждата с тях да се гради бъдещето на отбора. Ако тръгнем да подаваме най-добрите си играчи, няма да можем да надграждаме. Мисля, че част от тези играчи цената им ще стане по-добра. Играчи от 0 лева от Втора лига стигнаха до общо 6 милиона продажна цена", каза той пред "Спортал".