Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, коментира разгромната победа на "сините" с 5:0 срещу Етър в контрола преди старта на новия сезон в българския футболен елит. По традиция, Мъри не спести и критиките си по адрес на някои своите възпитаници:

"Досега в контролите търсихме тренировъчно наместване на нещата откъм ритъм и желание. Първото полувреме трябваше да подходим с повече увереност в контрола на топката и завършващото подаване. Второто полувреме нещата се обърнаха. Ако не сме доволни, с оглед на предстоящия тежък мач, смятам, че нашият противник ще ни вкара бързо в ритъм. Надявам се противниците да не ни вкарват в ритъм.

Има футболисти, които играят мотивирано. Желанието ми не е да видя кой знае какви изпълнения, желанието ми е да виждам динамика, желание, амбиция на футболистите да се развиват. Голяма част от тях го имат това, друга част трябва да се върне по най-бързия начин да се върне.

Илиян Стефанов се представя изключително лошо от началото на подготовката. Аз го оставям да играе по 90 минути във всички контроли именно заради това. Трябва да си събере мисълта, защото има опасност да се върне бързо там, откъдето дойде.

Макар да останем и с 10 футболисти и с юноши, Левски трябва да играе гордо на терена и да представлява с достойнство името на Левски. Когато бяхме най-малко хора, играхме с нужната амбиция, сега трябва да продължим. На този етап е ясно, че не трябва да правим финансови глупости и скокове, за да си покриваме задълженията. Трябва да продължим в този стил. Няма нужда да излизаме от рамките на бюджета или да правим глупости, защото ще е наказание за всички хора и спонсори, които ни помагат.

Нямам кой знае какви дилеми от състава. При някои постове съм ръзочарован и се двуомя. Съжалявам, че Ивелин го няма, за да имаме повече избор. Ще изберем най-доброто, в главата си има състав.

Анте Блажевич е футболист на Левски. Това са футболистите, с които за момента разполагаме. Имам забележки към играта на крайните ни защитници, и на Патрик, и на Цунами. С работа и с времето се надявам да вдигнем нивото".

Левски - Етър 5:0 в контролна среща

Левски изчака края на софийската жега и вкара пет гола на Етър

"Сините" белязаха с подобаващ успех финала на летните си контроли