Tреньорът на Левски Станимир Стоилов коментира отказа на Мартин Райнов да се върне в състава на "сините". Специалистът говори пред медиите след победата над Спортист (Своге) с 2:1 в контролна среща по-рано днес.

"Райнов е отказал днес да се завърне. Имал предложение от чужбина. Това си е негово решение. Той има право да избира къде да играе. Аз повече си мисля, че не му е комфортно на "Георги Аспарухов" и това е причината да отказва, защото не се чувства добре да играе под сериозно напрежение. Това е което съм виждал на Герена. Но всеки футболист има право да си взима решение за бъдещето.

Левски победи Спортист (Своге) в дебюта на Станимир Стоилов

Левски победи Спортист (Своге) в дебюта на Станимир Стоилов

"Сините" се наложиха с 2:1

За Михайлович? Мисля, че Сираков днес отново разговаря с него. Засега имаме разминавания по финансовите параметри. Клубът не може да отговори на финансовите параметри на играча. Ако не се стигне до някакъв компромис от негова страна, ние не можем да надскачаме бюджета. Правим максимално съкращение на всички видове щатове в клуба, даже и треньорски кадри.

Оставаме почти без хора, които са нужни за развитието на един клуб. Оставаме съвсем малко хора, за да стабилизираме финансовото състояние. Някои от треньорите ще изпълняват по няколко функции. Така че Драган ако влезе в положението на Левски, е добре дошъл. Аз имам желание да го привлечем.

Нямаме дори система да следим функционалното състояние и възстановяването на футболистите. Още по мое време се ползваха. Това е катастрофално. Толкова много треньори се смениха тук и да не изискат от ръководството да осигури такова нещо. Не знам дали има клуб в света без система, която да следи функционалното състояние на футболистите, която казва всичко. Вчера веднага се организирахме по най-бързия начин.

От другата седмица ще имаме по-точна информация как върви даден футболист. Сега работим както по мое време, когато бях футболист. Даже и тогава имаше някакви часовници и знаехме най-елементарното - колко се натоварваме и какъв е пулса. За мен това е недопустимо. Представяте ли си за какво говорим. Ние си живеем в Бангладеш.

Всичко друго ни интересува, но не и стадиона, помощните материали, развитието на клуба. За последен път се оплаквам. От тук нататък моята отговорност е да видите подреден отбор, съблекалня и начин на работа. Учудвам се, че поне това нещо не са го изискали. Просто някой трябваше да се размърда, но явно това не са били интересни теми", каза Стоилов.

Райнов размишлява върху нова оферта от чужбина

Райнов размишлява върху нова оферта от чужбина

Предложението е по-добро от това на Левски