Владимир Гаджев и Умар Диаби няма да играят в днешния юбилеен мач на Левски с шведския Юргорден, с който ще се отбележи 50-годишнината от първия мач на сините в евротурнирите.

Вместо тях, Стойчо Стоев ще пусне юноши от клуба, като целта е те да усетят атмосферата на "Герена". Треньорът със сигурност ще заложи на бразилеца Густаво Консейсао, който е на проби от Шумен. Ако не покаже истинските си качества, или не задоволи с представянето си в мача, той ще бъде изпратен в Славия.

"Ще има носталгия по мачовете в евротурнирите и надежди за предстоящи европейски мачове, заяви Стоев. - По принцип съм от хората, които са умерени оптимисти. Ще направя всичко възможно с помощта на всички останали пак да участваме в тези турнири. Това не е просто някаква контрола, това е 50-годишен юбилей."

Директорът за връзка с феновете на"Юргорден Лена Густавсон Вийберг благодари на Левски за оказаната чест: "Много сме щастливи, че бяхме поканени от привържениците на Левски да участваме в този празник. Като клуб, който е собственост на своите симпатизанти, за нас е важно да подкрепяме кауза на феновете.  Смятаме, че ще има 100 или 200 привърженици на Юргорден".