Фенове на Левски пръскаха с пожарогасители във вагонна метрото, пълен с хора. Наложило се е да се намеси машинистът и полицията. Хората, които ни сигнализираха, разказаха, че са започнали да се задушават, докато мотрисата спре на следващата станция.

От столичния "Метрополитен" обясниха, че футболните фенове са се качили след 20:30 часа във вторник на метро станция "Софийски университет", във влака по маршрута "Сливница - Бизнес парк".

"Малко преди метростанция "Западен парк" машинистът получава сигнал за разпломбиран капак на пожарогасител и 3-4 секунди след това започват призиви да спре влака и да отвори вратите", обясни Николай Николов, началник управление "Експлоатация" в Столичния "Метрополитен", пред NOVA.

Иво Ивков не спи заради Левски и лиценза

Иво Ивков не спи заради Левски и лиценза

Пратили първата част от документите

"Използващите пожарогасителя в един момент се оказват притеснени. След 15 секунди влакът спира на "Западен парк", вратите се отварят и всички се разбягват", обясни още Николов. По думите му във вагона вероятно е имало само фенове, около 15.

Няма информация за пострадали. Никой пътник не е потърсил помощ от служителите на метростанцията. Няма и данни от болнични заведения за пострадали.

Същата вечер има изкривен таванен панел във влак, който се движи по линия 3, обясниха още от Столичния метрополитен. Има и други поражения - залепени лепенки, изкривени интериорни системи.

"Част от веществото, изпръскано от пожарогасителя, е попаднало и във вентилационната система на влака. За да се отстрани, трябваше да бъдат разглобени въздухопроводите", каза Николов.

Случаят не е за първи път. И преди след футболна среща е имало подобен случай във влак от трета линия.