В днешния мразовит снежен ден като гръм от ясно небе се появи кратка, но съдържателна декларация на Левски.

"Сините" категорично се разграничиха от изказването на легендата на клуба Георги Иванов по повод националния отбор.

""ПФК Левски" се разграничава и осъжда изказването на техническия директор на БФС и бивш изтъкнат футболист на клуба Георги Иванов от 24.01.2023 г.

Гонзо: Докато аз съм директор, чужд играч, с чужд паспорт, няма да играе в националния отбор

Гонзо: Докато аз съм директор, чужд играч, с чужд паспорт, няма да играе в националния отбор

Там трябва да играят само българи, смята Георги Иванов

"ПФК Левски" не приема расизма и дискриминацията под каквато и да е форма", гласи декларацията на Левски.

Коментарите към публикацията в официалната страница на "сините" във Фейсбук не закъсняха. Повечето фенове питат - защо е нужна тази декларация. Някой изобщо очаквал ли е отговор от клуба по повод това изказване? Защо грандът тръгва срещу легендата си и създава излишно напрежение с БФС? 

Левски скочи срещу Гонзо: Не приемаме расизма и дискриминацията

Левски скочи срещу Гонзо: Не приемаме расизма и дискриминацията

Вижте подробности

Отговори обаче трудно ще бъдат намерени. В ситуация на предсезонна подготовка, когато отборът е далеч от родната действителност, концентрацията и спокойствието на футболистите и щабът са повече от желателни. Полемиката около отменените контроли с руските отбори и сега тази позиция срещу Гонзо, едва ли по какъвто и да е начин биха помогнала на "сините".

Излишният шум и напрежение около Левски са все повече, а пред отбора има трудна задача за преодоляване на игровата криза и излизане от кошмарната серия от осем мача без победа. Това е важно за Левски и за това бленуват феновете. Със случващите се събития тази зима обаче се получава разделение сред привърженици, което не е в полза на никого, който милее за клуба.

Снимка 228999

Скачане срещу "синя" легенда само би наляло масло в огъня, който гори около "Герена". Както добре знаем, Георги Иванов към момента е технически директор на БФС, няма пост в Левски и точно отборът, в който е направил най-паметните си мачове, първи да излезе с позиция срещу него, е повече от странно и нелогично.

Да, расизмът е световен проблем и едва ли има нормално мислещ човек, който го подкрепя. Едва ли обаче има и някой, който би си помислил, че "сините" са расисти, ако не излязат с декларация срещу изказването на Гонзо.

Така вместо Левски да се стреми към спокойствие и концентрация в отбора и около него, сам си създава излишно напрежение и шум. Странно, нелогично и ненужно....