Левски обяви програмата си за лятната подготовка. Тя ще се проведе само в България, не е чак толкова необичайно и се случи няколко пъти в последните години. За първи път от 2014-а обаче "сините" не предвиждат да премерят сили със съперник от чужбина, пише "Мач Телеграф".

Всичките контроли през това лято ще бъдат на "Герена" срещу български клубове. Уточняваме, че изключваме от прегледа миналото лято, когато заради пандемията паузата между края на сезон 2019/20 и началото на 2020/21 беше само 3 седмици. За това и нямаше никакво време за лагери в чужбина и кой знае колко много и авторитетни съперници. Тогава Левски изигра само един мач -с Витоша (Бистрица).

Холмар Ейолфсон: Тъжно ми е, че така приключих с Левски

Холмар Ейолфсон: Тъжно ми е, че така приключих с Левски

"Но шест месеца играх без заплата

Къса бе и подготовката през 2009-а, защото между последния мач от шампионския сезон 2008/09 и старта в предварителните кръгове на шампионската лига имаше само един месец. През онова лято Левски изигра само 2 мача, но единият все пак бе международен - 1:1 със сръбския Севойно, а при същия резултат завърши втората и последна контрола - с Черно море. Последното лято без спаринг с чужд отбор преди 7 години включваше 5 мача, припомня "Мач Телеграф".

Съперници бяха Монтана, Локо (Сф), Берое, Марек и Хасково, като в тях бе допусната и една тежка загуба от "зелените" от Стара Загора с 0:3. Двубоите тогава се играха в Правец, където "сините" бяха на лагер.