Левски е на път да намери се­риозен десен бранител, нау­чи „Меридиан Мач". „Сините" са се при­целили в защитника на Слован (Братис­лава) Ерик Цикош. Той е роден през 1988 година и е ви­сок 180 см. В Бра­тислава, откъдето е родом, играе от 3 години. Преди това той има периоди в Артмедия (Петржалка) и Висла (Краков).

За кратко Цикош се състезава и в шотландския шампионат, където защитава цветовете на Рос Каунти. От началото на настоящия сезон Цикош е изиграл 12 мача в шампионата на Словакия, като във всичките е бил титуляр. Той има от­белязан и един гол. Договорът му с клу­ба от Братислава е до края на сезона, което прави възмож-но взимането му за малка сума или дори без пари.

Спортният директор на „сините" Георги Иванов пък оглежда и още един футболист от тима на Слован, при това на същата позиция. На „Герена" се ослушват и за котдивоареца Мамаду Багайоко, който също е оставил добри впечатления. Цикош обаче е абсолютен фаворит за ново попълнения на клуба. Както е известно, на тази позиция Левски отдавна търси добър футболист, след като формата на Пламен Крумов изглежда, ме­ко казано, слаба.