Левски и ЦСКА са най-коректните отбори в настоящото футболно първенство на България. Статистиката показва, че нито един футболист на двата софийски гранда не е бил гонен от игра. "Сините" са получили 34 жълти картона, което е най-малко в елита. Официалните предупреждения за ЦСКА са с 10 повече. "Армейците са на второ място в престижната класация.

Левски - ЦСКА, на живо
на живо

Левски - ЦСКА 0:0, изгониха футболист на "сините"

Развой на голямото дерби по минути

И двата тима не са успели да вкарат гол по 4 пъти. Сходни са показателите им и при сухите мрежи - 11 за Левски и 12 за ЦСКА. Трябва да се отбележи още, че и двата отбора бележат повече през вторите полувремена на мачовете си. 20 от 37-те гола на "сините" през есента са били отбелязани през втората част, а при "червените" тази закономерност е още по-силно изразена - 27 попадения от 35.

Много е важно да де отбележи, че "сините" са най-опасни в последния четвърт час на двубоите, когато са били точни 10 пъти. В същото време Левски няма допуснат гол във вратата си в първите 15 минути. Тимът на ЦСКА не е позволил на противниците си да му вкарат гол между 61-ата и 75-ата минута.