Халфът на Левски - Филип Кръстев, говори пред "Диема Спорт" преди втората контрола на сините срещу Рига ФК в Дубай.

"Обстановката е много хубава, има доста доста добро настроение. Дните ни минаха доста бързо и неусетно. Остава още малко. Трябва да запазим концентрация и да бъдем позитивни, за да извлечем максимума от подготовката. В началото на подготовката имаше повече бегови упражнения, за да си създадем база за физическата подготовка. Сега навлизаме в мачовия режим, който да ни подготви за мачовете. Няма по-хубава тренировка от мача.

Усеща се подобрение в течение на подготовката. Има какво да се желае в тези аспекти. Ако всеки дава повече от себе си, ако се раздаваме повече, ще ни помогне на играта като цяло. Моите очаквания са да стане отново хубав мач срещу Рига. В първия се получи добра контрола. Надявам се да се представим добре и да победим. За мен е голяма чест легенди на Левски да ме хвалят и да казват добри неща по мой адрес. Аз съм фокусиран върху това да се подобрявам. Високите очаквания са привилегия за всеки един футболист, защото това означава, че той има потенциала да ги изпълни.

Нещата не се развиха по най-добрия начин през есента. Всички сме го забравили. От новата година ще играем всеки един мач за победа. Да се надяваме да направим възможно най-добрите резултати, които ще можем. Отборът трябва да се върне там, където му е мястото в първенството.

Не сме имали много време да се опознаем с новите момчета. Полека започваме да изграждаме добри взаимоотношения и да се опознаваме чисто футболно. Мисля, че който и да играе, ще даде максимума от себе си и ще е готов да помогне на отбора.

Наблюдавам всички по-елитни футболисти. Това е много важен етап от играта на всеки на всеки халф - да бъде ориентиран, самото сканиране преди да получиш топката. Стремя се да израствам с това във всеки един ден, защото е много важна част от играта. Може да  ти помогне да правиш много по-добри неща. Не е и лесно", каза Кръстев.