Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков обяви, че отборът е близо до голям спонсорски договор. Опитният ръководител гостува в "Тази сутрин" по bTV, където хвърли свтелина около събитията в "синия" клуб. 

"По спонсорските договори в момента почти са усвоени парите. Големите компании ни помагаха, но най-големият ресурс, който ни помага в момента, е нашата публика. Само за месец и половина Левски е изкарал 717 000 лв от продажба на стоки, билети, абон. Карти.

Досега имаме продадени над 2400 карти, на мача със Славия имаше почти 8000 диши. С тези ресурси успяхме да покрием най-належащите задължения. Само вчера подписах 29 платежни нареждания към контрагенти. Независимо от помощта, трябва да имаме дългосрочен план".

БФС глоби Левски с 2300 лева

БФС глоби Левски с 2300 лева

Любослав Пенев отнесе финансова санкция от 600 лева

"Това е принос на труда на много хора, най-вече на г-н Сираков и г-н Колев. Надявам се в най-скоро време да успеем да успокоим нашите привърженици, които се вълнуват от клуба, които са много малко. Става въпрос за една структура, която може да помогне дългосрочно и сериозно на Левски. Има редица взаимноизгодни възможности за развитие между клуба и фирмата, за да се върне Левски на мястото, където му се полага".

"Все още нищо не се е случило. Когато има конкретика, ще съобщим повече неща, но фирмата е достатъчно сериозна и е доказана в своя бизнес. Българска е и мисля, че техните намерения в нашето партньорство са достатъчно сериозни и ангажиращи".

"В момента имаме разбиране от всички контрагенти, независимо, че текат и дела, които предполагам, че ще се решат. Затова разчитаме на това партньорство и така ситуацията в клуба да се нормализира. Голяма част от по-големите задължения са разсрочени. Левски дължи сериозни суми към различни места. Сега трябва да се изплатят задълженията към персонала и футболистите. След това предстои да се оправят задълженията към държавата и някои дела", заяви Константин Баждеков.