Един от членовете на Управителния съвет на Левски - Ивайло Цветков, бе гост в предаването "Домът на футбола". Нойзи коментира ситуацията на "Герена". 

"С оперативното ръковдство се занимава Павел Колев, в тясно сътрудничество с Наско Сираков и Тити Папазов. Няма особени поводи за оптимизъм за момента в дългосрочен план. В краткосрочен план нашата цел е да успеем да поддържаме Левски в едно стабилно състояние. Но в дългосрочен план не мога да гадая. По-важно е друго, че всички са обладани от чувството за мисия, че трябва да направим всичко възможно в тази буря да сме там и да се опитаме да помогнем. С условията за пълна прозрачност. Да сложим основите на един нов път в Левски. Това е критичен момент в историята на Левски. Не е имало толкова тежки моменти за този легендарен тим. За мен е чест аз да прекрача в ръководството на клуба. Такъв път е възможен - без посочени собственици, да го наречем и път, който се базира на един здравословен финансов модел. Нещата във футболно отношение никак не са добре. Говорим за модел на развитие, като на Манчестър Юнайтед, те имат 50, 60 спонсора. От това кой им прави четките за зъби до спонсорите за големите неща. Този модел е възможен. Левски е достатъчно голям бранд за България, така че това е пътя. За съжаление Левски беше сполетян от два форсмажора - собствеността и пандемията. Ще е доста по-трудно да се намерят хора, които да инвестират. Това е основното предизвикателство пред всички, които работят за Левски. В това отношение не искам да създавам напразни надежди. Мога само да гарантирам, че ще бъдат направени всички усилия".

15-годишен тренира с първия отбор на Левски

15-годишен тренира с първия отбор на Левски

Георги Тодоров привика петима юноши

"Правим просто парарел. При Манчестър Юнайтед имат фамилията Глейзър. Клубът съществува, макар и с дългове, благодарение, че е един от трите световни футболни брандове".

"Предстои да видим дали това е възможно. Сещам се за Бундеслига модел- 51% от акциите са за феновете и после, който иска да заповяда и да налива. Трябва да се търси един среден път. В крайна сметка на местно ниво не можем да следваме определен западен модел. Трябва да измислим някакъв наш нов начин. Това е нашата пряка задача. Човек настръхва за какво голямо нещо става дума".

"Ако не бяха феновете нямаше да има Управителен съвет или нещата щяха да седят по съвсем различен начин. Шапки долу пред "сините" фенове. Нашата цел е да надградим над тази безценна помощ. При нас не може да се приложи модела от Бундеслигата, защото колкото и да е изпилен бюджета на един клуб, зитирам тук Павел Колев, трябва да си представя нещо като 500, 600 хиляди, като това е може би минимума. Феновете не са длъжни да издържат клуба. Да, трябва да помагат с абонаментни карти, но не да са основните източници на приходи. Трябва да се потърсят тези хора, които ще инвестират тези суми".

Снимка 491132

Източник: LAP.bg

"Не мога да кажа точна цифра, това го знае изпълнителния директор. Аз мога да кажа какъв модел си представяме. Утре има поредно заседание на УС. Там вече ще се дискутира докъде са стигнали нещата с транферите и от какво се нуждаем. Основинте разходи са за заплати и към държавата. Това, което трябва да се случи, в краткосрочен план най-вече, най-конвертируемите футболисти на Левски да бъдат продадени. Има интерес, но не знам за нещо конкретно. Има дисбаланс в цялата селкция. Това е задача на Наско Сираков".

"Има едно такова усещане за известен оптимизъм във футболно отношение. Може да се изгради отбор от играчи, които чувстват Левски като своя отбор и биха дали всичко за фланелката. Особено, ако си тръгнат основни фигури. През последните 10 години, когато нямаше финансови проблеми, футболът не беше най-качествения за стандартите на Левски".

"Говорил съм с четири или пет фирми на базата на лични контакти. Има и чуждестрании. Тъкмо на базата на този скромен опит в преговорите, нещата не изглеждат обнадеждаващо. Никой не трябва да очаква чудеса, това е една продължавата битка. Това е процес, който ще тече поне 2, 3 години. Продажбата на основни играчи е временно решение. Наско Сираков се занимава основно с трансферите".

Левски постави цел пред феновете

Левски постави цел пред феновете

Вижте какво написаха от клуба

"Истината е, че ситацията се променя през повечето време. Малко по-шеговито, макар да няма основания за веселост. Лодката се е пробила и поропуска вода, а ние бясно изгребваме, но трябва да е достатътчно бързо. Засега се държим над водата, никой не се оплаква, стискаме зъби и се опитваме да правим най-доброто за клуба", заяви Цветков.