Липсата на добри новини сред подрастващите в българския футбол бе потвърдена и от изключително подробна класация за най-скъпите футболисти до 19 г. в световен мащаб, пишат колегите от "24 часа".

Разработката е на авторитетното германско издание transfermarkt.de. В подреждането на 250 от младоците, които до този момент с представянето са заслужили сериозна цена, влиза само един българин. Това е Божидар Краев от Левски. Офанзивният футболист струва според класацията 1,1 млн. евро. Transfermarkt.de от години се смята за най-меродавния сайт за цените на футболистите и посочените от него суми винаги се цитират от повечето авторитетни издания.

С 1,1 млн. евро Краев заема 110-ата позиция в класацията. Той тръгна от Ботев (Вр), мина през Етрополе и през 2013 г. пристигна в школата на "Герена". Преди 2 г. бе канен да тренира в Манчестър Сити и Ювентус.

Най-скъп футболист до 19 г. в класацията на transfermarkt.de е Ренато Санчес. Той е оценен на 30 млн. евро. През изминалото лято халфът стана европейски шампион с Португалия. Преди финалите бе закупен от Байерн, който преведе на Бенфика 35 млн. евро.