Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян даде любопитно интервю в "Домът на футбола" в ефира на Нова телевизия. Привърженикът на "сините" коментира актуални теми около тима.

"Търпението се изчерпва. Хората не са доволни от представянето на отбора, имахме шансове да продължим напред в Лига Европа, а дни след това последва и този мач с Монтана. Ние имахме среща с част от футболистите на Левски, а те в повечето време гледаха в земята. Публиката иска да вижда битка, мъжество, сърце, не може да побеждаваш във всеки мач, но трябва да се покаже мъжество", коментира той.

"Липсва стратегия, правят се кръпки, работи се на парче, реално трябва да си признаем след първите 3 кръга Левски да не е в сметките, което няма да е добре, въпросът е какво да се направи от тук насам, в последните години шефовете и футболистите на Левски имаха такъв комфорт, какъвто не са имали други футболисти и шефове", допълни Хиндлиян.

"Има хора, който искат отборът да върви напред, но има и спънки в тима. В момента спортно-техническият директор няма властта, която имаше предишния директор. В същото време има една много неприятна обстановка около клуба, която се създава. Смешно е Лудогорец да се оплаква от "черна" кампания", допълни той.

"Това послание към Лудогорец (за успеха им в Европа) не се хареса на част от феновете. Проведох разговор с хора от клуба, проблемът е, че Левски не може да обърне мач, аз като физическото лице Степан Хиндлиян зная, че търпя куп негативи от участието си в УС на Левски. Ако нещо хубаво се е случило в Левски, бюджетът на Лудогорец, на хибрида и на Славия не се знае, а на Левски се знае. Заемите се спряха благодарение на феновете", каза още шефът на НКП.

"За да вървиш напред трябва да се плати определена цена, ние не бягаме от отговорност, след като Тонев подаде оставка, ние феновете не подадохме оставка", коментира Хиндлиян.

"Виваком продължава да не влиза в Левски. До 31 юли нещата трябваше да са ок според господин Спас Русев, но днес сме 3 август и нищо не се е случило. Не съм разследващ орган, за да зная кой е собственик на Левски. Не е важно кой е собственик на Левски, Левски е минал през комунистическа държава. Собствениците на Левски се сменят, от тази гледна точка, кой е собственик на Левски не е интересно. не мога да кажа, кой ще е собственик на Левски. Не се познавам с Георги Марков и не държа. Призовавам хората да си дадат ясна сметка и да се борят за този клуб. Децата и по-младите хора нямат спомени от силен Левски, а аз съм виждал", каза още той.

"Левски е нашият идеал и верую. Ние сме длъжни да продължим и да не се отказваме", завърши изказването си шефът на НКП на Левски.