Спортният директор на Левски Георги Иванов сподели мнението си за дербито с Лудогорец. Шефът на "Герена" смята, че "сините" са надиграли шампионите. 

Господин Иванов, ден след срещата с Лудогорец и отсявайки емоциите, какви са вашите впечатления от мача?
- Смятам, че Левски игра добре и в големи периоди от срещата превъзхождаше тима на Лудогорец. Имах възможност да се запозная детайлно и със статистиката от двубоя, която показва черно на бяло тази констатация. В мача имаше динамика, а нашите футболисти в много моменти имаха и предимство във владеенето на топката. Левски излезе да играе футбол и да покаже, че притежава отбор с множество достойнства. Това, което момчетата показаха на терена бе доказателство за тяхното мъжество и характер. Не успяхме да победим и съжаляваме, но съм изключително доволен от показаното на терена.

Много от коментарите след двубоя бяха за "постна" продукция...
- Вижте, феновете обичат да гледат мачове с голове. Това е солта на играта. Това я прави зрелище, но хората които не се занимават професионално с футбол не виждат другите детайли от играта. Не могат да отсеят разлините компоненти, надиграването, позиционирането, тактическата дисциплина. В събота Левски и Лудогорец изиграха добър двубой, за съжаление без голове, но двубой между два добри отбора, които чисто финансово и като селекция не са равнопоставени. Левски бе близо до това да спечели, но не се получи.

Как бихте коментирали сравнението на господин Стоев за Лудогорец и Левски като между Реал (Мадрид) и Райо?
- На първо място искам дебело да подчертая, че господин Стоев не бе правилно разбран и тълкуванията отново тръгнаха в друга посока. Това, което той искаше да каже е, че в момента има огромна разлика във финансово отношение между двата тима. При нас стоят едни 300 хиляди за селекция, срещу 6 милиона при тях. Разликата е огромна. Тук не става дума за качества, за история, за Левски като един от най-големите клубове. Става дума за моментното състояние на клуба и неговите възможности на трансферния пазар. Футболът е бизнес и не бива да го забравяме. Левски излезе да се бие, да спечели и тази разлика на терена аз не я видях. Там се бореха равностойни отбори.

Доволен ли сте от старанието на футболистите?
- Искам да поздравя всички играчи в тима. За характера, за мъжеството за себераздаването. След мача в съблекалнята те бяха с наведени глави, не можеха да понесат, че не са спечелили тази среща. Това е Левски и това е бъдещето на този отбор. Тим, който не би се примирил и зарадвал на равен резултат, а винаги ще се бори за успеха. Играчите ги болеше, а това говори много. Поздравявам ги, че стиснаха зъби. Един Лукин например, игра цял мач с разтежение. Поздравявам ги за мъжеството.

Какво бихте казали на феновете на Левски, които за пореден път направиха истинско шоу по трибуните и подкрепиха тима?
- Искам да ги поздравя. Те отново се доказаха като най-великата публика в България. Момчетата го оценяват и ще играят всеки мач, за да им се отблагодарят. Нека са до нас и занапред, ние няма да ги разочароваме!