Задава се битка между трима играчи на Левски за титулярно място в дербито с ЦСКА. Това са Марин Петков, Джавад Ел Джемили и Eвертон Бала. Причината е, че един от тях ще трябва да остане на пейката до Николай Костов за мача с "червените", пише днес в. "Мач Телеграф".

Както е известно, Фабио Лима вече е възстановен и записа първи минути след контузията, която получи в контролата със Спортист. И в събота Костов едва ли отново ще си позволи да го държи като жокер. Няма логика, след като в последно време постоянно се изтъкваше липсата му.

В негово отсъствие като дясно крило се изявяваше Марин Петков. Сега обаче ще трябва да отстъпи. Нищо, че националът е най-резултатният играч на "сините" през тази пролет със своите 5 попадения. Освен това Левски го омайва и за нов договор. Сега обаче ще трябва да има друга роля на терена. Марин като цяло е свикнал с въртележките. Откакто е при мъжете не е бил вратар или централен бранител.

Испанецът с марокански корени Ел Джемили пък успя да увеличи сметката си с още 3 попадения и дели първото място при голмайсторите на "Герена" заедно с Рикардиньо. И също не върви да го забиеш на пейката, въпреки че от време на време къса нервите на треньорите и съотборниците си. А трябва да припомним също, че през есента Костов му направи и двойна смята в дербито с ЦСКА, завършило 1:1.

Така най-логичното е Евертон Бала да седне на пейката за този мач, макар че Левски няма проблем с бройката на легионерите с паспорти извън ЕС, защото могат да стартират с петима. На "Герена" обаче твърдят, че едва ли има друг играч, който да се представя на тренировките преди мачовете така, както го прави той. Куршума прескачал останалите, но лошото е, че това не се вижда по време на мачовете. При него е сигурно и друго. "Сините" едва ли ще искат да го впишат в графата издънки, след като хвърлиха толкова усилия, за да го докарат в София. Макар и само под наем до лятото.