На днешния ден, преди точно 25 години, Левски разгромява ЦСКА за най-голямата победа в историята на вечното дерби - 7:1. Тогава треньор на "сините" е легендата Георги Василев.

Ето какво споделя Гочето пред "България днес" четвърт век по-късно:

"Такъв мач не се забравя. По това време Левски и ЦСКА винаги воюваха за шампионската титла за разлика от последните години. Това дерби винаги е било във фокус.

Мачът се превърна в един от най-запомнящите се в историята. Бил съм и от двете страни на фронта. Изпълнявал съм си задълженията като професионалист. Целта тогава беше просто да спечелим мача, а едва ли някой е предполагал подобен резултат", връща се в спомените си Василев.

Пламен Николов: Хванати играчи при 7:1 над ЦСКА? Това е несериозно!

Пламен Николов: Хванати играчи при 7:1 над ЦСКА? Това е несериозно!

Ето какво каза бившият вратар на Левски и националния отбор

"Ние разполагахме с изключително силен отбор. Имахме класа по всички линии на терена. Духът беше изключително висок. Никога не съм се ангажирал преди мач да кажа дали влизаме от втора позиция или като фаворит. Нагласата и настроението към този двубой винаги са били на максимум. Стадионът беше пълен, мачът се разви по най-добрия начин за нас. Поредицата от наши голове бяха колкото стряскащи, толкова и логични", смята Гочето.

Кременлиев: Феновете на ЦСКА трудно ми простиха за 7:1

Кременлиев: Феновете на ЦСКА трудно ми простиха за 7:1

"Хубчев е малко темерут"

"Ние не спряхме да вкарваме и през второто полувреме. Какво бих могъл да им кажа на играчите в съблекалнята на почивката, освен това да продължат в същия дух. Исках да се възползваме от този ентусиазъм в нашите редици. Впоследствие ме изкараха дефанзивен треньор, но някои забравиха, че под мое ръководство вкарахме 7 на ЦСКА, 8 на Локомотив (Сф), 6 на Ботев (Пд)", припомня Георги Василев.

"Дали 7:1 може да се повтори? Във футбола всичко е възможно. Никой не би се ангажирал да даде окончателен отговор на този въпрос", казва специалистът.