Левски приключи есенния си полусезон със загуба от Лудогорец за Купата на България. Така "сините" бързо сдадоха трофея, още на осминафинал. Левски направи слаб полусезон и резултатите го доказват. Отборът на Станимир Стоилов записа ново европейско петно в историята на клуба, след като отпадна от малтийския Хамрун на своя стадион. Левски загуби Суперкупата на България. А сега е в черна серия без победа за първенство. Един успех срещу аматьорския Вихрен (Сандански) за два месеца е едно голямо нищо. Провалът е налице, колкото и някои да се опитват да го неглижират и да ни повтарят как "сините" играят прекрасен, много правилен футбол, ама нямало късмет. Влизаш в "Гугъл", пишеш efbet Лига - класиране. Там ти показват първите 5 отбора в таблицата. Не виждаме Левски. Шести са. С 30 точки, на 14 зад лидера ЦСКА. Който не играе извънземен футбол, но печели и трупа точки.

Снимка 594812

Източник: startphoto.bg

Наскоро националният ни отбор по естетическа гимнастика стана световен шампион. Ако се доверим на анализатори, коментатори, фенове на Левски също така, май момчетата на Станимир Стоилов показват повече красота на зеления терен, отколкото Христиана Ковачева и другите момичета в залата. Е, в крайна сметка се помнят резултатите. А те са такива, че грандът Левски за последните 14 години ще има във витрината си само една Купа на България. Да, дошла срещу ЦСКА. Но също така дошла след никакъв футбол от страна на двата отбора и един гол след рикошет. 14 години нищо! Нито у нас, нито в Европа. С изключение на сблъсъка с ПАОК и отстраняването на гърците. Което беше последвано от Хамрун.

Снимка 573292

Източник: startphoto.bg

За "синя" България Станимир Стоилов е икона. Каквото и да се случва, той не е виновен за нищо. Той е най. Както и публиката, която заделя от залъка си, дарява и спасява. Хубаво, хората помагат. Но защо Левски не беше изпратен отдавна при аматьорите с толкова много задължения? ЦСКА и Локомотив (София) бяха. Веднага. Не и Левски. Въпреки, че нееднократно чувахме от шефовете в клуба, че не се плаща на НАП. И така, Левски беше оставен в елита. Сега ще дойде новият собственик от чужбина и пари ще има. Но всички ще помнят какво и как се случи до идването му. Имаше ли двоен аршин за Левски и ЦСКА, всеки сам да прецени за себе си.

Снимка 598033

Източник: startphoto.bg

Мъри не е виновен за нищо, вече уточнихме това. Но как така треньор от подобна класа не научи футболистите си да изпълняват добре дузпи? Тази част от играта се превърна в нова прокоба за "сините". Те отпаднаха от Хамрун с дузпи, загубиха финала за Суперкупата от Лудогорец с дузпи. Вчера сдадоха и Купата, след като в последната минута защитникът Кордоба напомни за тази прокоба, пращайки топката от бялата точка високо над вратата пред агитката на Левски. Защо не би Ивелин Попов, един Стоилов знае.

Снимка 595135

Източник: startphoto.bg

Това е равносметката за отбора през този есенен полусезон. Оценката би следвало да бъде много, много ниска. И не минава с това как Станимир Стоилов нямал футболисти. Има достатъчно имена в Левски. След като твърдиш, че се играе футбол-шампанско, значи имаш изпълнители. Но футболът не е само красива игра. Той също така е концентрация и нрав. А виновни за провалите са всички. Да, включително и канонизираният треньор. 2022 година завършва със смесени чувства за клуба от "Герена". Новата година идва с надежди и пари от новия собственик. Мисията все пак е изпълнена - не позволиха на Левски да бъде при аматьорите и да фалира. Нов път с успехи на терена и години на чистене на дълговете - скоро ще разберем...

Сделката за Левски е факт, "сините" имат нов мажоритарен собственик!

Сделката за Левски е факт, "сините" имат нов мажоритарен собственик!

"Юнайтед груп" ще управлява клуба чрез дъщерната си компания "Спорт Републик"