Фенклубът на Левски в Петрич апелираха стадионите да бъдат отворени.Ето какво написаха от "Blue boys Петрич" на Фейсбук страницата си:

ОТВОРЕТЕ СТАДИОНИТЕ!

Обръщаме се към всички властимащи, в това число здравния министър, националния оперативен щаб, БФС и всички органи, които вземат решения, касаещи правата и задълженията на българите в ситуацията на пандемия, в която се намираме вече повече от една година.

След по-малко от седмица на 1-ви март, всички ресторанти и кафета ще отворят при капацитет от 50%, а вече работят кина, театри, фитнеси и молове. В този ред на мисли, питаме дали един стадион на открито е по-опасен за здравето на хората, отколкото по-горе изброените обекти на закрито? Мислим, че всички знаете отговора на този въпрос, който е по-скоро риторичен.

Павел Колев остава изпълнителен директор на Левски?

Павел Колев остава изпълнителен директор на Левски?

Работата му в УЕФА ще е дистанционна

Към това бихме прибавили факта, че можем да считаме като предимство традиционно ниската посещаемост на футболните срещи в България. В повечето случаи, заетите места по трибуните са не повече от 20-30% от целия капацитет. Освен това, стадионите са изключително просторни обекти на открито, така че една допустима заетост от 30% би била напълно достатъчна за провеждането на всяка една нормална футболна среща. И това при условие, че процента на заетост за обектите на закрито като театри, кина, молове, фитнеси, ресторанти и кафета е по-голям. А щом за тях може, трябва да може и за феновете по стадионите - веднъж седмично на ОТКРИТО!

Отправяме сериозен апел към всички отговорни страни да подходят разумно в тази ситуация. Феновете на "Левски" вече дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка по време на епидемията. Редно е да го направят и всички останали привърженици, за да се върнем там, където ни е мястото, а именно по трибуните. Защото футболът е най-великата игра и тя е за всички нас - нейните фенове!

С уважение,

"Blue Boys Петрич"