Легендата на Левски Емил Спасов коментира пред "Тема Спорт" играта на сините в първите два кръга от шампионата, както и привличането на новите попълнения Георги Миланов и Иван Горанов. Славното крило на столичани говори и къде има нужда от подсилване в тима.

Г-н Спасов, Левски тръгна с две загуби от Славия (1:2) и Ботев Враца (0:2) на старта на първенството. Как видяхте играта на отбора в тези двубои и защо не се стигна до друга развръзка?

- Двубоя с Ботев Враца не успях да го проследя много подробно и не мога да дам подходяща оценка. Мача със Славия го гледах и бих казал, че Левски стоеше добре. За съжаление индивидуални грешки от неопитност и младост доведоха до загубата. Сините играят с много млад състав, но този път това не им донесе успех. Заслужаваха поне равенство на "Герена"... Бях приятно изненадан от показаното срещу белите. Играха с добра организация, себераздаване и нелош футбол. Създадоха положения, но не успяха да ги реализират, а в края след елементарни грешки загубиха. Не заслужаваха този резултат. С оглед на младостта играха добре, но срещу Ботев Враца вече се представиха по-слабо. Тогава дори нямаха кой знае какви ситуации и паднаха. Очаквам точки и по-добра игра в следващите кръгове. Победите ще донесат позитивното и играта ще се подобри.

Предстои двубой с Арда, която също не се намира в добро състояние. Може ли Левски да постигне първа победа за сезона срещу кърджалийци?

- С оглед на младостта в състава на сините не мога да кажа, че отборът ще се представи на добро ниво. Все пак липсата на точки вече тежи и води до недобри изяви. Не е тайна, че победите и точките носят подобряване на представянето, а и самочувствието на всеки един млад футболист. Надявам се, че ще преодолеят това нещо и с истински левскарски дух да победят. А такъв определено имат сегашните футболисти, които са излезли от синята школа. Това го искахме от дълго време. Съжалявам за братя Цоневи. Не знам какво е точно състоянието им. Знам, че Ради няма да участва в близките седмици, но за Боби не съм запознат какво е положението. Определено двамата дават облика на отбора. Жалко е, че не могат да участват. Без тях сините не са това, което трябва. Да се надяваме, че в близко бъдеще ще има нови попълнения. Но на този етап с каквото разполагат, с това играят.

Трябва ли да се търси вина за загубите у Живко Миланов?

- Обикновено когато отборът не върви, се хвърля вината върху треньора, но не мисля, че той има вина за това нещо. Той до последния момент сглобяваше отбор. Не се знаеше кои ще играят и кои ще преподпишат, а и подготовката не вървеше по план. Тимът се правеше в движение. Който и да е треньор, няма да има успехи. Надявам се в близко бъдеще да се подобрят нещата и тимът да се обиграе. Дано да има и нови попълнения.

Едно от тях е Георги Миланов. Ще успее ли халфът да помогне на отбора, след като не е играл официален мач повече от една година?

- Все пак Георги е опитен футболист, който е играл в чужбина и мина през националния отбор. Не знам в какво състояние е в момента, след като не е играл дълго време официален мач. Надявам се да помогне с опита си и качествата, които не са малко.

Левски си върна и Иван Горанов. Подсигурена ли е поне фланговата защита на тима?

- Той е много добър футболист и не е случайно, че игра и в националния отбор. За съжаление си тръгна от Левски в посока Белгия, но сега се завърна, което е добре. Играч с качества, опит и умения, които неминуемо ще подобрят качеството на защитата. Надявам се да допринесе и Левски да заиграе по-добре в отбрана.

Къде виждате необходимост от подсилване?

- Основно е необходим играч в завършващата фаза. Липсва изявен голаджия. Типичен централен нападател, който винаги Левски е притежавал. За съжаление такива трудно се намират, а сините в момента търсят свободни агенти и хора без пари. Няма как да се получи. Остава да се разчита на собствените кадри. Мартин Петков вече играе повече от година в първия състав и е прекрасен централен нападател, но сега виждаме, че го пускат и на други позиции. Мисля, че може повече и е длъжник до момента на отбора. Вече понатрупа опит, тъй като от дълго време го налагат. Време е да показва качествата, които безспорно притежава.

Как ще коментирате ситуацията в ЦСКА и смяната на Любослав Пенев със Стойчо Младенов?

- Не знам и не е моя работа да се бъркам в работата на червените, защото знаете къде е сърцето ми. Но това са неудачи и проблеми на съвременния и най-вече на българския футбол. Любо се представи прекрасно през пролетния дял на миналото първенство. Завърши с купа и много суперлативи, защото ЦСКА игра много добре. Сега и на тях им липсваха играчи, които бяха продадени, защото Тиаго за мен е прекрасен футболист и трудно се замества. Беше нормално Любо да загуби от Лудогорец, който е с класи над останалите отбори. Няма какво да го говорим. Не знам какви са причините за махането му. Ако след всеки загубен мач се сменява треньор, е лошо. Стойчо може да запише поражение в следващия двубой и него ли ще го сменят? За мен е учудваща и неприемлива тази смяна.

Жоро Миланов превключи на шеста скорост

Жоро Миланов превключи на шеста скорост

Тренира на пълни обороти