Едва ли е изненада, че при треньорска криза в Левски, името на Емил Велев веднага попада сред кандидатите за овакантения пост. Последният наставник, направил "сините" шампиони, напомни за себе си с интервю пред колегите от "Блиц". Ето какво каза той: 

Спешна среща на "Герена", очакват се важни решения за Левски

Спешна среща на "Герена", очакват се важни решения за Левски

Наско Сираков привика Тити Папазов и Павел Колев

"Разбира се, че бих помогнал на Левски. Но никой не ме е търсил към момента. А и в интерес на истината не очаквам. Досега никой от ръководството не ме е търсил. Иначе преди вас ми се обади Емил Спасов и ме попита дали вече не съм на "Герена". Това го решава Сираков. Казвам ви истината - не ми е звънял до този момент. Аз мога да помогна на Левски, и то много бих помогнал.

Аз мечтите си в Левски съм ги сбъднал отдавна. Първо като юноша, после като футболист в представителния отбор, след това и 6-7 години помощник на Мъри Стоилов, после и като старши треньор. Постигнал съм много. Ако на "Герена" имат нужда от мен - знаят ми телефона. Винаги отговарям на обажданията. А вече как ще станат нещата, е друг въпрос, въпрос на преговори.

Никога не бих казал "не" на Левски. През годините съм доказал, че не изневерявам на клуба - не съм бил нито в ЦСКА, нито в Ботев (Пловдив)... Мога да се похваля с доста добри резултати - шампион с Левски, финали за Купата с Локомотив (Пловдив), Славия и Монтана".

Стефан Аладжов: И от Луната да вземем треньор, за 10-то място няма да дойдат спонсори

Аладжов: И от Луната да вземем треньор, за 10-то място няма да дойдат спонсори...

"Започнаха вече да ни бият и на "Герена"