Столичният Левски успя да изплати дълга си към френски Рен, който застрашаваше лиценза на "сините" за новия сезон. Става дума за задължение от престоя на португалския защитник Афонсо Фигейредо на "Виваком Арена Арена Георги Аспарухов" през 2018 година.

Той дойде под наем в Левски и се очакваше да се превърне във водеща фигура, но престоят му може да бъде оценен само като - провал.

Защо обаче в крайна сметка "сините" се оказаха осъдени от Рен да платят около 300 000 евро?!

"Мач Телеграф" дава отговор на този въпрос. Според ежедневника всичко се крие зад действията на тогавашния наставник на тима Делио Роси.

Снимка 344064

Източник: LAP.bg

В договора между Левски и Рен е имало клауза, според която бранителят е трябвало да играе в минимум 10 мача за първенство. В противен случай "сините" дължат въпросната сума като неустойка. Италианският треньор, който отлично е знаел за тази клауза, умишлено е вкарал клуба в аферата "Фигейредо".

Той нарочно е спрял да разчита на Афонсо, след като бранителят изиграл шестата си среща за тима. Роси бил многократно информиран, че трябва да пусне португалеца в игра поне в още 4 срещи, но треньорът нарочно го вадел от групата.

Така трансферът на Афонсо Фигейредо доведе до куп проблеми. Отнесе го и самият футболист, който пък беше осъден от "сините".

Португалецът избяга от "Герена" преди да му изтече договорът, защото Делио Роси го държеше на пейката. Два кръга преди края, когато вече нямаше възможност Афонсо да изиграе договорените от Рен и Левски 10 мача, Фигейредо напусна България.

Той моментално подписа договор с друг клуб и "сините" го дадоха на ФИФА. Световната централа отсъди в полза на Левски и наказа португалеца да не играе футбол 2 месеца.

Все пак има и добра новина около проблемите на Левски с Фигейредо. Ръководството на Рен е опростило лихвата, която Левски е трябвало да плати заради забавянето на плащането на неустойката.

"Сините" трябваше да плащат и данък във Франция заради футболиста.

Начо Монсалве пристигна за подпис с Левски

Испанският бранител, играл за последно преди 10 месеца, пристигна за подпис с Левски

Минава тестове утре на "Герена"