Футболната легенда Божидар Искренов разказа за ситуацията в САЩ по време на пандемията. Радостта на народа обяви пред "Труд", че не се плаши от коронавируса и обясни, че следва рецептата на добрия си приятел Христо Стоичков, борейки заразата с ракия, лук, чесън и горещ душ.

57-годишният Искренов в момента живее във Вашингтон, където развива частен бизнес.

Той сподели няколко думи и за ситуацията в Левски.

Божидар Искренов: Павел Панов беше човекът, който ми помогна най-много

Гибона: Панов беше човекът, който ми помогна най-много

"Ще го запомня само с хубави моменти"

"Видимо има притеснение тук. И у президента Доналд Тръмп, и у сенаторите, и у нормалните хора. Малцина ходят на работа, а всички ограничават контактите си. Много малко магазини все още работят. Да влезеш в заведение е изключено. Няма да ви изненадам много, защото мерките наподобяват тези в България. Но има и разлики. Хората не си стоят само по къщите. Сега шофирам и докато си говорим, виждам, че улицата не е празна. Карат се велосипеди, други правят джогинг. Хората в Щатите са изпълнителни и ограниченията се спазват. Нe всички ходят обаче с маски", разказа Искренов пред "Труд".

"От какво да се притеснявам? Аз съм с балканска закалка. Знам, че ще мине и замине. Лошото е, че много хора сега се страхуват да излязат на улицата, да отидат до магазина. Паникьосани са, а това е проблем. Какво лошо има да излезем и да подишаме чист въздух? Да, не трябва да се събираме на групи. Но ако си сам в парка, как ще заразиш някого или теб ще те заразят? Човешкият имунитет има огромна мощ срещу вирусите. Но седейки само у дома, го губиш. Страшно е, че и хората нямат информация. Гледаме новини, слушаме за ваксини и лекарства, но ги няма. Някои казват, че след година и половина или две ще са на пазара. Това е много време", каза Искренов.

Божидар Искренов: Някои им викат Литекс, ама пише ли ЦСКА? Пише! Гордея се, че бях част от този клуб

Гибона: Някои им викат Литекс, ама пише ли ЦСКА? Пише! Гордея се, че бях част от този клуб

"Аз счупих стереотипа в България!"

"В интерес на истината в последните седмици не съм го чувал Ицо Стоичков. Подсещате ме да му звънна. Четох, че лекува вируса с ракия, лук, чесън и горещ душ. Ще взема рецептата".

"Мисля, че Левски ще се оправи. Ще се намерят хора, които да помогнат. Но Левски не бива да бъде ваден от контекста. Футболът е бизнес и трябва да носи пари. Сега собствениците само вадят пари от джоба си - едни имат повече, други - по-малко. Намаляването на заплатите по време на настоящата криза няма да реши проблема. Това ще е месец или два. Въпросът е как да се печели от футбола. Как да се съберат много хора на стадиона и билетите от тях да са истинско перо за клуба", каза още Божидар Искренов.

Божидар Искренов стана дядо

Гибона стана дядо

Дъщеря му съобщи щастливата новина